Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 jun 2022 Nieuws

Aanscherping beloningsregels financiële ondernemingen treedt in werking

Om ervoor te zorgen dat perverse prikkels in de financiële sector worden tegengegaan en het vertrouwen in de financiële sector wordt vergroot, mogen medewerkers van financiële ondernemingen, wiens vaste beloning voor een deel uit aandelen bestaat, die pas na vijf jaar verkopen.
17 nov 2021 Nieuws

Samenwerking financieel dienstverleners

De ruim 7.000 financieel dienstverleners in Nederland werken steeds meer samen met andere partijen. Dat biedt kansen, maar ze moeten er wel op letten dat ze afspraken bij uitbesteding, bijvoorbeeld van IT-diensten, schriftelijk vastleggen. Ook belonen veel financieel dienstverleners freelancers ten onrechte nog steeds volledig variabel. Dit meldt de AFM.
3 jul 2020 Nieuws

Wetsvoorstel aanscherping beloningsregels financiële ondernemingen naar Tweede Kamer

Financiële ondernemingen, zoals banken en verzekeraars, zijn straks ook verplicht om bij hun beloningsbeleid meer rekening te houden met hun maatschappelijke positie door van tevoren stakeholders te betrekken bij beloningsvoorstellen en daarover verantwoording af te leggen.
17 jan 2013 Nieuws

AFM publiceert interpretatie van norm voor passende volmachtbeloning

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een interpretatie gepubliceerd van de norm voor passende volmachtbeloning. Op grond van deze norm, die al sinds 1 januari 2012 van kracht is, moet de beloning aan gevolmachtigde agenten in redelijke verhouding te staan tot de verrichte werkzaamheden. Het doel van de norm is het voorkomen van sturing in de markt en het tegengaan van een waterbedeffect als gevolg van de beloningsregels voor het intermediaire kanaal.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.