Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
4 dec 2023 Nieuws

Wanneer is er sprake van een problematische schuldensituatie?

In haar uitspraak van 31 juli 2023, ECLI:NL:RBOVE:2023:3232, wees de Rechtbank Overijssel een verzoek om een dwangakkoord af. De rechtbank is van oordeel dat er geen sprake is van een problematische schuldensituatie. De schuldenaar kan zijn totale schuldenlast in circa 38 maanden aflossen. Volgens de rechtbank heeft de schuldenaar daarbij perspectief om zijn schulden binnen een afzienbare periode af te lossen.

Aan de Kennisgroep invordering & civiel recht zijn naar aanleiding van deze uitspraak vragen gesteld.
8 feb 2023 Nieuws

EK akkoord: Verbetering doorstroom naar de wettelijke schuldsaneringsregeling natuurlijke personen

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wijziging van de Faillissementswet. Dit wetsvoorstel verbetert in de Faillissementswet de doorstroom van de gemeentelijke schuldhulpverlening naar de wettelijke schuldsaneringsregeling natuurlijke personen (Wsnp).
6 feb 2023 Nieuws

Minister Schouten wil schuldhulpverlening sneller en beter toegankelijk maken

Schuldhulpverlening duurt te lang en te weinig mensen melden zich voor hulp bij de gemeente als ze met problematische schulden kampen. Minister Schouten gaat daarom de duur van schuldhulpverleningstrajecten bij gemeenten verkorten tot anderhalf jaar en de drempel naar de gemeentelijke hulp verlagen.
7 okt 2022 Nieuws

Kamervragen over problemen ouderen bij regelen financiële hulp

Staatssecretaris De Vries gaf antwoord op Kamervragen over het bericht 'Ombudsman: financiële hulp regelen vaak te moeilijk voor ouderen'.

Minister Schouten gaf antwoord op Kamervragen vragen over het artikel 'Toezichthouder onderzoekt meldingen torenhoge kosten schuldhulp'.
24 jun 2022 Nieuws

Wet opleggen betalingsregeling door de rechter (internetconsultatie)

Het huidige wetsartikel 6:29 BW bepaalt dat de schuldenaar zonder toestemming van de schuldeiser niet bevoegd is het verschuldigde in gedeelten te voldoen. Dit betekent dat de rechter alleen met medewerking van de schuldeiser een betalingsregeling kan opleggen.
14 jun 2021 Nieuws

Monitor Wsnp 2020

In 2020 daalt de instroom in de Wsnp (Wet schuldsanering natuurlijke personen) opnieuw. Bureau Wsnp, onderdeel van de Raad voor Rechtsbijstand, is daarom op 1 mei 2021 een pilot gestart waarbij bewindvoerders Wsnp een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) kunnen aanvragen voor het indienen van een verzoek tot toelating in de Wsnp. Bureau Wsnp hoopt hiermee de doorstroming tussen de Msnp (Minnelijke Schuldsanering natuurlijke personen) en de Wsnp te verbeteren.
10 mei 2021 Nieuws

Rentecompensatie na afboeking?

De consumenten hebben in 2005 een doorlopend krediet met een variabele rente afgesloten bij kredietverstrekker met een kredietlimiet van € 35.000,-. De kredietlimiet is volledig benut. Begin 2017 is voor de consumenten de wettelijke schuldsaneringsregeling uitgesproken. Deze is in januari 2020 beëindigd door toekenning van een schone lei.
16 apr 2021 Nieuws

Opnieuw minder mensen in de wettelijke schuldsanering

In 2020 werden bijna 3 duizend mensen toegelaten tot de wettelijke schuldsanering. Dat is een derde minder dan een jaar eerder en het laagste aantal sinds de start van de Wet schuldsaneringen natuurlijke personen, eind 1998. Er werden relatief veel schuldsaneringen uitgesproken in het noorden van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers over de wettelijke schuldsanering van het CBS.
25 jan 2021 Nieuws

Kamervragen over BKR-registratie bij de start van schuldhulpverlening

Minister Koolmees gaf antwoord op Kamervragen over 'BKR registratie bij de start van schuldhulpverlening'.
6 jul 2020 Nieuws

Monitor Wsnp 2019

Uit de monitor Wsnp 2019 blijkt weer dat de Wsnp (Wet schuldsanering natuurlijke personen) een goede manier is om problematische schulden op te lossen. 93% van de schuldsaneringen eindigde in 2019 positief. Dit betekent dat deze personen, na (in principe) drie jaar in de Wsnp, schuldenvrij hun leven kunnen voortzetten.
Getoond 1 tot 10 van 29. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.