Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
4 jul 2018 Nieuws

Nieuwe publicatie Vragen en Antwoorden KEW/SEW/BEW/BHW kapitaalverzekeringen

Zie update - gekoppeld artikel
Dit document van de Belastingdienst bevat vragen en antwoorden over het overgangsregime kapitaalverzekering eigen woning, spaarrekeningen eigen woning en beleggingsrecht eigen woning.
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: fiscaal geruisloos voortzetten

Alleen voor abonnees
Wat wordt de nieuwe inleg van een SEW bij fiscaal geruisloos voortzetten van een bestaande SEW/KEW? Aan de hand van de ingangsdatum/einddatum/hypotheekrente/oversluitdatum en doelkapitaal wordt een nieuwe inleg berekend en is er een interne controle van de bandbreedte voorwaarden.
28 feb 2018 Kennis

Bandbreedte controle bij gewijzigde hypotheekrente en hoge aanvangsstorting

Eenvoudig rekenmodel voor controle / berekenen nieuwe spaarpremie bij aanpassing hypotheekrente bij renteverlenging.
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: KEW beleggingsverzekering - doelkapitaal SEW

Het is mogelijk met fiscaal geruisloze voortzetting een KEW (beleggingspolis) voort te zetten in een SEW. Met onderstaand rekenmodel kan op basis van de KEW premie het doelkapitaal van de SEW berekend worden. Na omzetting mag het garantiekapitaal niet meer verhoogd worden. Wijzigingen van de inleg als gevolg van de rentestand (spaarhypotheek) is wel toegestaan.
29 aug 2017 Nieuws

Geldverstrekker mag extra storting spaarhypotheek weigeren

Consument heeft een bankspaarhypotheek, waarop hij in beginsel extra kan inleggen. Consument wil een extra inleg doen waardoor hij buiten de fiscale bandbreedte valt. In de algemene voorwaarden staat dat alleen overeengekomen bedragen mogen worden ingelegd.
24 nov 2015 Nieuws

Extra storting en bandbreedte (eindejaarstips)

Als eindejaarstips wordt vaak gewezen op de mogelijkheid tot een extra storting in een spaarhypotheek / KEW, rekening houdend met de fiscale voorwaarden. Voor een kleine groep polishouders is er de mogelijkheid meer te storten dan de bandbreedte (maximaal 1:10).
9 okt 2015 Nieuws

Wijzigingsbesluit kapitaalverzekeringen bandbreedte

Dit besluit wijzigt het besluit over de kapitaalverzekering eigen woning, spaarrekening eigen woning, beleggingsrecht eigen woning en vóór 2001 bestaande kapitaalverzekeringen in box 3 van 6 december 2014, BLKB 2014/1763M.
7 feb 2014 Nieuws

'Terugwenteling'-besluit voorkomt nadelige gevolgen vertraagde incasso's lijfrenten en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

In december 2013 zijn diverse automatische incassso's niet gelukt voor lijfrenten en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Deze incasso's vonden dan in de regel in januari 2014 plaats. Voor de aftrekposten en box 3 kan dit nadelige gevolgen hebben. De Minister van Financiën heeft daarom een besluit uitgebracht met enkele goedkeuringen om ongewenste fiscale gevolgen te voorkomen voor te late betalingen van lijfrentepremies als gevolg van de invoering van de SEPA.
13 nov 2013 Nieuws

KEW valt bij rentewijziging mogelijk buiten de bandbreedte

Helpdeskvraag
In 2011 heb ik een KEW (spaarhypotheek) gesloten met een doelkapitaal van €180.000 en een looptijd van 20 jaar. Daarnaast nog €70.000 aflossingsvrije hypotheek. Bij aanvang is er een hoog/laag storting gedaan met een bandbreedte van 1:10. Over 8 jaar zal de rente herzien worden. Het idee was oorspronkelijk bij een gestegen hypotheekrente de KEW te verhogen door middel van omzetting van het aflossingsvrije deel, zodat binnen de bandbreedte gebleven wordt. Nu is het verhogen van een KEW niet meer mogelijk, maar verlaging van het doelkapitaal bij een gestegen rente is ook geen optie vanwege de bandbreedte. Mogelijke oplossing?
5 feb 2013 Nieuws

Extra stortingen KEW

Helpdeskvraag
Is het mogelijk om ook in de toekomst jaarlijks extra stortingen te doen in een KEW mits de looptijd niet verlengd wordt en het doelkapitaal niet verhoogd? ----------------------------------------------------------------------------------
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.