Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 jun 2023 Nieuws

Standpunt over een bestaande eigenwoningschuld van een kwalificerende buitenlandse belastingplichtige gepubliceerd

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de aflossingsvrije lening die vóór 2013 voor een in het buitenland gelegen woning is aangegaan als een bestaande eigenwoningschuld kan worden aangemerkt vanaf het moment dat belastingplichtige een kwalificerende buitenlandse belastingplichtige is.
28 dec 2022 Nieuws

Inkomstenbelasting en loonbelasting. Besluit heffingskortingen

In dit besluit zijn goedkeuringen opgenomen voor de toepassing van de heffingskortingen in de inkomstenbelasting, de loonbelasting en de premie voor de volksverzekeringen.
1 feb 2022 Nieuws

Wet beschikbaarheid basisbetaalrekening Nederlanders buiten de EU

Er is een voorstel van wet bij de Tweede Kamer ingediend tot wijziging van de Wet op het financieel toezicht in verband met het opnemen van het recht op een basisbetaalrekening voor Nederlanders woonachtig buiten de EU (Wet beschikbaarheid basisbetaalrekening Nederlanders buiten de Europese Unie).
13 jan 2022 Nieuws

Regeling lijfrente buitenland verruimd

Geëmigreerde klanten die hun lijfrente willen omzetten in een periodieke uitkering, kunnen voortaan ook terecht bij andere verzekeraars, zonder dat dit nadelige fiscale gevolgen heeft. Dat hebben het Verbond van Verzekeraars, DNB, het ministerie van Financiën en de Belastingdienst afgesproken.
9 feb 2021 Nieuws

Nederlandwereldwijd.nl helpt burger in buitenland ook bij belastingzaken

Overheidsdiensten bundelen hun krachten om Nederlanders in het buitenland en niet-Nederlanders met een relatie tot onze overheid te helpen. De vernieuwde website nederlandwereldwijd.nl, met callcenter, informeert hen onder meer over hun belastingzaken.
23 mrt 2020 Nieuws

Wonen of werken over de grens in de EU

Het kabinet heeft tijdelijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het coronavirus niet verder verspreid wordt. Daardoor zijn de werktijden en de plaats van werken voor veel mensen tijdelijk anders. Veel mensen werken vanwege het coronavirus nu tijdelijk thuis. Dat kan in een ander land zijn dan waar normaal gesproken wordt gewerkt.
31 jan 2020 Nieuws

Besluit toelichting fiscale gevolgen terugtrekkingsakkoord Brexit

Dit besluit bevat een toelichting op de fiscale gevolgen van het terugtrekkingsakkoord dat is overeengekomen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie in het kader van de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie met ingang van 1 februari 2020.
15 sep 2017 Nieuws

Kamervragen ‘Minder pensioen door Belastingdienst’

Staatssecretaris Wiebes stuurde de Tweede Kamer antwoorden op Kamervragen over het bericht ‘Elke maand honderden euro’s minder pensioen door Belastingdienst’.
14 sep 2015 Nieuws

Wet uitvoering Common Reporting Standard ingediend

Belastingontduiking en zwartsparen wordt internationaal aangepakt door invoering van de Common Reporting Standard (CRS). Meer dan 90 landen hebben zich met Nederland gecommitteerd om wereldwijd automatisch informatie uit te gaan wisselen. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft daarvoor bij de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend.
24 jul 2015 Nieuws

IB aangifte buitenlands belastingplichtige

Helpdeskvraag (fictief)
Een relatie van ons is vorig jaar geëmigreerd, maar heeft zijn woning (voormalige hoofdverblijf) aangehouden als vakantiewoning. Dient hij voor dit onroerende goed nog een IB aangifte te doen?
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.