Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
3 okt 2018 Nieuws

Zorgplicht assurantietussenpersoon

De zorgplicht geldt zowel bij aanvang als tijdens de looptijd van een schadeverzekering. In een Kifid uitspraak is gesteld noch gebleken dat de Adviseur de passendheid van het product voor Consument periodiek heeft getoetst. De Adviseur is tekortgeschoten in zijn verplichtingen jegens Consument.
4 dec 2017 Nieuws

Kamervragen bijzonder beheer bij banken

Minister Hoekstra heeft de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen toegezonden over het bericht dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stopt met het onderzoek naar bijzonder beheer bij banken.
10 nov 2017 Nieuws

AFM: onderzoek beheer van hypotheken

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) meet jaarlijks met het Klantbelang Dashboard in welke mate hypotheekaanbieders (banken en verzekeraars) het klantbelang centraal stellen. Een groot aantal hypotheekaanbieders is sinds het vorige onderzoek in 2014-2015 actief aan de slag gegaan. Er is echter nog ruimte voor verbetering als het gaat om doorlopend beheer en betalingsachterstanden. Dat meldt de AFM.
16 nov 2016 Nieuws

Kamerbrief bijzonder beheer door banken

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer een reactie gegeven op de vragen en opmerkingen die door de Kamer zijn gesteld in het schriftelijk overleg over de uitvoering van moties en toezeggingen inzake bijzonder beheer door banken.
24 jul 2013 Nieuws

AFM: 'Ook rekening voor advies in beheerfase'

Aanbieders moeten adviezen gericht op het tot stand brengen van een overeenkomst van een product onder het provisieverbod rechtstreeks in rekening brengen bij de klant. Deze verplichting geldt ongeacht of er daadwerkelijk een overeenkomst tot stand wordt gebracht. De wettelijke regels voor het rechtstreeks in rekening brengen van advieskosten gericht op totstandkoming van een overeenkomst, zijn niet anders wanneer de adviezen worden gegeven tijdens de beheerfase.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.