Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
30 mrt 2005 Nieuws

Tweede Kamer stelt vragen over ‘excessieve provisie’ bij Cardif-producten

Of een afsluitprovisie van 60 procent redelijk is bij een betalingsbeschermingsverzekering, hangt af van de inspanning die een adviseur moet leveren bij het sluiten van de overeenkomst. Wel staat dit onderwerp nadrukkelijk op de agenda in de besprekingen met de sector.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dit antwoordde minister Zalm van Financiën op vragen van Tweede-Kamerleden Gerkens en Heemskerk, naar aanleiding van de berichtgeving in de Volkskrant over excessieve beloningen bij Cardif-woonlastenbeschermingsproducten.

Zalm wil geen uitspraak doen over of een provisie van 60 procent (Cardif houdt overigens vol dat de provisie lager is, maar geeft geen concrete provisiecijfers) aanzet tot provisiegedreven advisering. Op dit moment vindt met de vaste kamercommissie van Financiën nog een discussie plaats over aanvullende maatregelen ter voorkoming van provisiegedreven advisering.

Kamerlid Gerkens stelde ook vragen aan Zalm over de berichten dat de Hypotheek Consulent  consumenten aanzet tot belastingfraude door te adviseren de woonlastenverzekering mee te financieren in de hypotheek om zo over de premie ook hypotheekrenteaftrek te ontvangen. Volgens Zalm zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat dit daardwerkelijk gebeurt.

Kamerlid Heemskerk stelde ten slotte de vraag of er toezicht wordt gehouden op ‘ondeugdelijke polisvoorwaarden’. Volgens het lid gaat de hoge provisie namelijk ten koste van de dekking, zonder dat de verzekerde hiervan op de hoogte is. Volgens Zalm valt toezicht op polisvoorwaarden buiten de taken van de overheid. Behalve als er sprake is van misleidende informatieverstrekking.

 

Bron: ministerie van Financiën, 30-03-2005

Uw mening

 
Rene van der Reijden
30 mrt 2005
Heb eens een verkoop seminar gevolgd. Dit is ronduit schandalig. Maatschappij heet ook Cardief
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

30 mrt 2005

Laatst gewijzigd

30 mrt 2005

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.