Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
27 jan 2005 Nieuws

Website voor klachten elektronisch aangeven

Het College van Belastingadviseurs heeft een website geopend waar ondernemers hun klachten kunnen melden over de elektronische aangifte van de belasting.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Deze digitale aangifte is vanaf dit jaar verplicht voor de btw en winstbelasting. De eerste btw-aangiften van dit jaar vinden volgende maand plaats. Voor de winstbelasting is maart de eerste maand waarin de aangifte elektronisch verstuurd kan worden. Vrijwillige digitale aangifte is al enkele maanden mogelijk.

Ondernemers met klachten kunnen terecht op www.kikadewado.nl. Het meldpunt ontleent zijn opvallende naam aan een uitspraak van staatssecretaris Wijn. Volgens hem is het elektronisch aangeven namelijk kinderlijk eenvoudig, een ‘kind kan de was doen’.

 

Bron: Het Financieele Dagblad, 27-01-2005

 

Uw mening

 
Frank Vaartjes
8 mrt 2005
De nieuwe en verplichte vorm van elektronisch aangifte doen voor ondernemers is een grote bron van ergernis. Zo werk ik al geruime tijd met Adobe Acrobat Professional dat het formulier van de Belastingdienst niet accepteert. Daar begint de ellende dus al. Vervolgens maar Acrobat Reader uit internet gehaald. Tot drie maal toe heb ik nu al alle gegevens opnieuw kunnen intikken omdat tijdens de invoer Acrobat vastliep. Ik werk met vele Acrobat-documenten en heb daar 0,0 problemen mee, alleen dus met de aangifte. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.... DUS NIET !!! Jaarlijks wordt het je lastiger gemaakt. Vooral de kleine ondernemer is hier de dupe van aangezien hij in de meeste gevallen nog niet voldoende middelen heeft om een accountant dit werk te laten doen.



Het ondernemersklimaat wordt dan ook voor een groot deel door de belastingdienst kapotgemaakt! Waar moet dit naar toe???



En hoe kan ik nu digitaal aangifte doen als dit programma steeds vastloopt???
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

27 jan 2005

Laatst gewijzigd

27 jan 2005

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.