Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
13 mrt 2014 Nieuws

Blok overweegt 'verplichte eindnota nieuwbouwwoning'

Minister Blok (wonen) start een verkenning naar de mogelijke invoering van een verplichte eindnota bij oplevering van een nieuwbouwwoning. In zo'n eindnota zal moeten staan welke partij welk aandeel heeft aangeleverd en welk bedrag zij daarvoor hebben ontvangen. Deze specificatie zal dan worden opgedeeld in winst en opstal en worden toegerekend aan de afzonderlijke producten, diensten en partijen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De eindnota is een voorstel van de parlementaire commissie huizenprijzen en moet meer transparantie bieden in de kosten en prijzen van huizen.

Reactie Kabinet van vorig jaar
"Met betrekking tot het voorstel van de commissie om de transparantie in kosten en prijzen van huizen middels een uniforme eindnota te vergroten (aanbeveling 12), merkt het kabinet op dat het risico groot is dat aan deze aanbeveling grote administratieve lasten verbonden zijn. In een markt waarin de prijs van de woning wordt bepaald op basis van de marktwaarde van de woning en niet op basis van de onderliggende kosten moet ook de vraag gesteld worden of een veel gespecificeerder overzicht van de kostenopbouw dan nu gangbaar, zinvol is." (Kamerbrief oktober 2013)

Terughoudend
Blok voelt zelf weinig voor een verplichte eindnota. Ook hij vreest voor enorme administratieve lasten. Hij beloofde afgelopen dinsdagavond in de Tweede Kamer toch een verkenning te starten. “Ik zal daarover praten met consumenten en bouwers.”

Bron: Tweede Kamer

Lees ook…

Herstel nieuwbouwmarkt is broos

Er zijn in 2013 14.769 nieuwe koopwoningen verkocht. Dat is 3 procent meer dan in 2012. Daarmee lijkt ook de nieuwbouw koopwoningenmarkt zich langzaam maar zeker te herstellen. Toch waarschuwt NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers dat een definitief herstel nog allerminst ‘een gelopen race’ is. Daarvoor zijn er namelijk nog teveel bedreigingen en zal ook 2014 voor veel bouwbedrijven een loodzwaar jaar blijven.

Uw mening

 
Harry Waaijenberg
13 mrt 2014
Hoe ingewikkeld wil je het maken, is dit wel écht mogelijk (een echt goede splitsing), en wie zit hier uiteindelijk op te wachten?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 mrt 2014

Laatst gewijzigd

13 mrt 2014

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.