Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
31 jul 2023 Nieuws

Wel of geen bouwdepot?

De consumenten klagen over het feit dat zij in 2015 geen bouwdepot hebben gekregen bij hun hypothecaire geldlening. Zij menen hierdoor onnodig rente en belasting te hebben betaald over het geleende, maar niet gebruikte, bedrag.
17 feb 2022 Nieuws

Bouwdepot en contante betalingen

De consument heeft gesteld dat de geldverstrekker ten onrechte weigert vanuit het bouwdepot een factuur rechtstreeks aan hem uit te betalen. De consument heeft contant een factuur van € 34.000,00 aan zijn aannemer betaald en vervolgens de factuur ingezonden aan de geldverstrekker.
29 jul 2021 Nieuws

1 procent of 1 procentpunt

Wanneer de betekenis van een bepaling in de offert niet duidelijk is, dan krijgt de voor de consument meest gunstige uitleg voorrang. Zo blijkt ook uit een gepubliceerde uitspraak van de Geschillencommissie van Kifid. In de offerte staat dat de hypotheekaanbieder over het geld in het bouwdepot rente betaalt die ‘1% lager is dan de rente die u voor de lening betaalt’.
29 dec 2020 Nieuws

Bouwdepot rentevergoeding

Consumenten hebben voor de aankoop van een nieuwbouwwoning een hypothecaire geldlening met bouwdepot afgesloten bij de Bank. De bouw van de woning liep vertraging op, tot na het einde van de looptijd van het bouwdepot.
20 sep 2019 Nieuws

Wijs consument op risico's en dekkingsbeperking bij verbouwing

Een consument heeft bij Kifid een klacht ingediend over diens adviseur. Vanwege verbouwingen aan het dak nam de consument contact op met de adviseur.
11 sep 2019 Nieuws

Informeer consument tijdig over voortgang hypotheektraject

Een consument klaagt over een offerte en de voortgang van een hypotheekaanvraag. Vanwege een bouwdepot was er vertraging in de behandeling van de aanvraag door de geldverstrekker. De Kifid Commissie stelt dat dit de adviseur niet valt aan te rekenen.
22 mei 2019 Kennis

Rekenmodel: renteverlies tijdens bouw

Kennisdocument: Beschikbaar vanaf Basic abonnement
Bij nieuwbouw wordt vaak de bouwrente meegefinancierd. In onderstaand rekenmodel kan aan de hand van de te verwachten looptijd van de (nieuw)bouw en stichtingskosten een redelijke indicatie berekend worden van de post 'bouwrente'. Ook wordt berekend wat het bedrag is ten behoeve van de IB aangifte en kan een indicatie gegeven worden van de lastverlichting als een deel van het bouwdepot teruggestort wordt aan de geldverstrekker wegens gewijzigde bouwplannen.
25 sep 2018 Nieuws

Hoe lang bouwbonnen bewaren?

In het jaar 2007 zijn belanghebbenden (man en vrouw ) een extra hypothecaire lening aangegaan voor een bedrag van € 93.500. Belanghebbenden hebben deze extra lening in hun aangiften (deels) als eigenwoningschuld aangemerkt.

De Rechtbank heeft geoordeeld dat belanghebbenden met hetgeen zij daartoe hebben aangevoerd, niet hebben voldaan aan de eis van staving met schriftelijke bescheiden a.b.i. artikel 3.123 van de Wet IB 2001.

Het Hof volgt belanghebbenden niet in hun stelling dat als “schriftelijke bescheiden” ook foto’s en eigen verklaringen van belanghebbenden hebben te gelden.
21 aug 2018 Nieuws

Kamervragen over het instellen van een bouwdepot

Minister Wiebes heeft gereageerd op Kamervragen over het instellen van een bouwdepot voor de gebouweigenaren in het Groningse aardbevingsgebied.
26 feb 2018 Nieuws

Kifid: tegenvallende taxatiewaarde

Consument heeft zich tot de adviseur gewend in het kader van de financiering van een woning. De taxatiewaarde van de woning blijkt lager dan verwacht, waardoor Consument minder kon lenen dat de adviseur aanvankelijk verwachtte.
Getoond 1 tot 10 van 23. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.