Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
18 jun 2021 Nieuws

Inroepen financieringsvoorbehoud mislukt, toch 'geluk bij ongeluk'

De rechtbank is van oordeel dat [gedaagde] de op hem rustende verplichtingen uit de koopovereenkomst niet is nagekomen en dat hij de contractuele boete verschuldigd is.
23 jul 2020 Nieuws

Schending plicht melding maken bedrijf echtgenote

De Commissie van Beroep oordeelt net als de Tuchtcommissie dat verweerder de bankierseed heeft overtreden door bij de bank geen melding te maken van het bedrijf van zijn echtgenote.
21 dec 2018 Nieuws

Betere rechtsbescherming met wetswijziging WOZ

Zorgen dat alle belanghebbenden volgens de Wet waardering onroerende zaken goede rechtsbescherming hebben. Dat is het doel van een wijziging van de Wet WOZ. De voorgestelde wetswijziging is van belang als er sprake is van tegengestelde belangen.
23 okt 2017 Nieuws

Verhoging WOZ-waarde ook mogelijk voor lopende procedures van vòòr 1 oktober 2015

De wetswijziging van 1 oktober 2015 die het mogelijk maakt een door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde te verhogen, is ook van toepassing op lopende procedures van vóór die datum. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De wetswijziging heeft onmiddellijke werking omdat niet in specifiek overgangsrecht is voorzien.
17 jul 2012 Kennis

Afgewezen verzoek WOZ beschikking

Vader en moeder zijn gehuwd in gemeenschap van goederen. Door het overlijden van moeder verkrijgt vader alle goederen van de nalatenschap waaronder de woning. Een zoon (eiser) verzoekt om een beschikking ex artikel 26 van de Wet WOZ. Eiser kan echter niet worden aangemerkt als degene die de hoedanigheid heeft verkregen als bedoeld in artikel 24, derde lid onder a, van de Wet WOZ. Eiser is immers niet degene die het genot heeft (verkregen) van de onroerende zaak krachtens eigendom, bezit of beperkt recht. Het verzoek is terecht afgewezen. Aan eiser kan ook geen beschikking op grond van artikel 28 van de Wet WOZ worden afgegeven. Eiser was in het begin van het betreffende kalenderjaar geen mede-eigenaar van de woning en is derhalve geen mede-belanghebbende. De vraag of eiser een fiscaal belang heeft bij een nieuwe vaststelling van de WOZ-waarde van de woning behoeft geen beantwoording.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.