Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
8 sep 2020 Nieuws

Is een vaste termijnverzekering een kapitaalverzekering? (Hoge Raad)

Belastingplichtige is in cassatie tegen de uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam. Het Gerechtshof stelde in tegenstelling tot de rechtbank dat de vaste termijnverzekering wordt aangemerkt als een kapitaalverzekering.
7 jun 2016 Kennis

Dubbele vrijstelling bij uitkering kapitaalverzekering

Wat te doen bij een expiratie van een kapitaalverzekering, waarbij 1 begunstigde in de polis is opgenomen, maar de lifetimevrijstelling van begunstigde niet toereikend is, en er wel een fiscaal partner aanwezig is.
21 jan 2014 Kennis

Tegemoetkoming bij voortijdige afkoop SEW/KEW/BEW in bepaalde gevallen

De staatssecretaris van Financiën heeft een paar uitzonderingen omschreven, waarin geen belast intrestbestanddeel wordt vastgesteld indien een KEW/SEW/BEW voortijdig wordt afgekocht. Belastingplichtigen die in een moeilijke financiële situatie zitten, kunnen als aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, de KEW/SEW/BEW onbelast afkopen.
28 aug 2013 Kennis

Fiscale klem SEW door DNB onderschat

De DNB heeft eerder een onderzoek gedaan naar de mogelijke gevolgen van het afkopen van KEW's "Omdat de SEW en BEW pas sinds 1 januari 2008 bestaan, zal veelal nog geen sprake zijn van een fiscale klem. Om die reden is deze in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten. ", volgens DNB. Om deze 'fiscale klem' inzichtelijk te maken, is een rekenmodel gemaakt. Geheel afhankelijk van de inleg/duur/doelkapitalen, loopt deze fiscale claim bij tussentijdse afkoop in de duizenden euro's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.