Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
27 mei 2022 Nieuws

Controleer altijd bestemmingsplan

Volgens het ter plaatse geldende bestemmingsplan [naam plan] (vastgesteld op 13 april 1981 en van kracht geworden in 1983) hebben de [adres 1] en de [adres 2] (beide gelegen op de begane grond) de bestemming ‘Gemengd-1’, wat betekent dat de begane grondlaag bestemd is voor a) detailhandel, b) dienstverlening en c) horeca en dat uitsluitend de verdiepingen bestemd zijn voor bewoning.
15 feb 2022 Nieuws

Kamervragen over nep sociale huurwoningen gebouwd door private partijen

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over nep sociale huurwoningen gebouwd door private partijen.
28 feb 2018 Nieuws

Meer duidelijkheid over gemeentelijke kosten bij bouwplannen (rekenmodel)

Wie op eigen grond een woning of een bedrijfspand bouwt of verbouwt, betaalt in veel gevallen niet alleen leges aan de gemeente. Vaak zal de gemeente ook een bedrag in rekening brengen voor de aanleg van openbare voorzieningen als groenvoorzieningen of nieuwe wegen.
22 aug 2017 Nieuws

Juridische Expertpool Planschade

Vaak worden op regionaal niveau afspraken gemaakt over de sloopopgave en de toegestane hoeveelheid te realiseren nieuwe woningen. Bij het wegbestemmen van woningbouwlocaties bestaat echter een risico op planschade.
11 okt 2016 Nieuws

Kifid: adviseur moet zich houden aan 'no cure, no pay' afspraak

Partijen zijn een opdracht van dienstverlening overeengekomen, waarin is opgenomen dat Consument geen kosten verschuldigd zal zijn indien de hypotheekaanvraag wordt afgewezen om redenen die bij Aangeslotene bekend waren.
14 okt 2013 Nieuws

Verbetering vergunningvrij bouwen, snellere procedures

Het wordt voor burgers en bedrijven gemakkelijker aan- of uit te bouwen, bijgebouwen te plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een hoofdgebouw te bouwen. Ook wordt het eenvoudiger tot een duur van tien jaar af te wijken van een bestemmingsplan en leegstaande gebouwen voor een ander doel te gebruiken.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.