Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
11 dec 2023 Nieuws

Rechtspraak: overkreditering?

Een consument stelt een geldverstrekker aansprakelijk vanwege overkreditering. Ze stelt dat de geldverstrekker haar had moeten ontraden de hypotheek aan te gaan, omdat zij de maandlasten daarvan niet uit haar (geringe) inkomen kon voldoen.
2 sep 2021 Nieuws

Vraagtekens bij hoogte hypotheken

Het leengedrag van koopstarters baart de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zorgen. Hypotheekschulden zijn hoog, studieschulden worden regelmatig niet meegewogen en een deel van hen stapelt kredieten. Dat blijkt uit een analyse van de financiële gegevens van koopstarters.
23 mrt 2021 Nieuws

Kamerbrief over uitkomsten Platform hypotheken 2020

Minister Ollongren informeerde de Tweede Kamer over de uitkomsten van het Platform hypotheken 2020. Binnen het Platform hypotheken wordt elk jaar met partijen in de sector gesproken over de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijke knelpunten in de hypotheekverstrekking.
3 aug 2020 Nieuws

Afwijzing explaindosssier, toch adviesnota (deels) betalen

Een Consument heeft een Adviseur ingeschakeld voor een hypotheek. Na een paar verlengingen van de ontbindende voorwaarden en aanlevering van de gevraagde stukken, heeft de geldverstrekker de aanvraag afgewezen. Adviseur heeft gesteld dat sprake was van een dossier dat extra uitleg (explain) behoefde en niet paste binnen de gangbare aanvragen.
26 nov 2019 Nieuws

GHF en (geen) overkreditering

Aflossingsvrije lening groter dan 50% marktwaarde leidt niet tot overkreditering, doordat Gedragscode Hypothecaire Financieringen van 1 januari 2007 nog van toepassing was.
21 okt 2019 Nieuws

Nibud: Loonstijgingen zorgen voor hogere hypotheek in 2020

Alleen huishoudens die volgend jaar meer gaan verdienen kunnen in 2020 een hogere hypotheek krijgen. Huishoudens die hetzelfde inkomen houden zullen iets minder kunnen lenen vanwege de gestegen prijzen. Dat schrijft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in het adviesrapport Financieringslastnormen 2020.
10 sep 2019 Nieuws

PL opnemen in hypothecaire geldlening?

Na eerder een hypothecaire geldlening te zijn aangegaan heeft Consument om een verhoging van deze geldlening gevraagd. Deze werd door de geldverstrekker afgewezen, maar verstrekte wel een PL omdat hiervoor andere acceptatiecriteria gelden.
21 jun 2019 Nieuws

Flexinkomen makkelijker mee onder NHG

Starters met een flexibel inkomen krijgen meer mogelijkheden om een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) af te sluiten. De uitvoerder van de NHG begint daartoe dit najaar een experiment met een aantal kredietverstrekkers.
18 jun 2019 Nieuws

Kamervragen over hypotheken voor duurhuurders

Minister Ollongren heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over hypotheken voor duurhuurders.
17 mei 2019 Nieuws

Afwijken toetsrente

Een geldverstrekker heeft afgeweken van zijn eigen acceptatienormen qua toetsrente. Volgens Kifid was er een voorzienbaar reëel risico dat na afloop van de rentevaste periode de rentelasten aanmerkelijk zouden stijgen en (ruim) buiten de woonquote zouden vallen.
Getoond 1 tot 10 van 35. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.