Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
22 dec 2023 Nieuws

Consultatie klimaatmaatregelen financiële sector (internetconsultatie)

Als samenleving staan we voor de grote opgave om onze economie te verduurzamen. Het ministerie van Financiën verkent samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat of klimaatwetgeving of andere maatregelen voor financiële ondernemingen hierbij kan helpen. En zo ja, hoe dit het beste vormgegeven kan worden.
18 sep 2023 Nieuws

Wijzigingsbesluit financiële markten 2024 (internetconsultatie)

Dit is een verzamelbesluit op het gebied van de financiële markten. Het besluit bevat onderwerpen die te klein zijn voor een apart besluit. De belangrijkste onderwerpen van dit besluit zijn:
25 mei 2021 Nieuws

Risicorapportage Financiële markten 2021

Het Nederlandse financiële stelsel is vooralsnog stabiel genoeg om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Mede door de goede uitgangspositie van voor de crisis en dankzij het steunbeleid van de overheid zijn de risico’s beperkt. Dat concludeert het Centraal Planbureau in de jaarlijkse Risicorapportage Financiële Markten.
10 nov 2020 Nieuws

Wijzigingswet financiële markten 2022 (internetconsultatie)

Dit ontwerpwetsvoorstel bevat wijzigingen van de Wft, Wbft, Wge en Boek 2 en Boek 7 BW. In paragraaf 1 van de memorie van toelichting worden de onderwerpen van dit wetsvoorstel genoemd.
11 okt 2019 Nieuws

AFM brengt kansen en risico’s 2020 financiële sector in kaart

De AFM heeft haar jaarlijkse analyse van trends en ontwikkelingen in de financiële markten gepubliceerd.
16 jan 2019 Nieuws

Wijzigingswet financiële markten 2019

Dit wetsvoorstel bevat wijzigingen van de Wet op het financieel toezicht (Wft), waaronder technische wijzigingen die verband houden met het juist implementeren van de richtlijn solvabiliteit II en de verordening en richtlijn marktmisbruik, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Wet op het accountantsberoep (Wab).
28 jun 2018 Nieuws

Tweede nota van wijziging Wijzigingswet financiële markten 2018

Minister Hoekstra van Financiën stuurde de Tweede Kamer de nota naar aanleiding van het verslag en een tweede nota van wijziging bij de Wijzigingswet financiële markten 2018. Ook heeft hij uitgebreid gereageerd op de vragen over de Beleidsdoorlichting financiële markten.
13 jul 2016 Nieuws

Wetgevingsbrief op het terrein van de financiële markten

Minister Dijsselbloem heeft in een beknopt overzicht zijn reactie / voornemens op de wetgevingswensen van DNB en AFM weergegeven.
6 jul 2015 Nieuws

Wetgevingsbrief op het terrein van de financiële markten

DNB en de AFM rapporteren elk jaar aan aan de minister van Financien over door hen geconstateerde knelpunten op het terrein van wet- en regelgeving. Op deze rapportage heeft de minister een reactie gegeven, alsmede een overzicht van de wetsvoorstellen die bij de Kamer aanhangig zijn.
8 jun 2015 Nieuws

CPB publiceert Financiële Risicorapportage 2015

In zijn jaarlijkse risicorapportage besteedt het CPB extra aandacht aan de pensioen- en de verzekeringssector. Ook wijst het CPB op de risico’s die zijn verbonden aan de onvolledigheid van het Europese institutionele raamwerk voor banken en langdurig ruim monetair beleid en besteedt het aandacht aan de privatisering van banken en verzekeraars.
Getoond 1 tot 10 van 20. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.