2 jun 2008 Nieuws

Regelingen Permanente Educatie Wft ministerieel bekrachtigd

De minister van Financiën heeft de regelingen bekrachtigd die betrekking hebben op Permanente Educatie (PE) in het kader van de Wft. Het betreft de inhoud van Wft-Permanente Educatie 2008-2009 via de PE-toetstermen en de regels voor de erkenning van instituten die PE-programma’s willen aanbieden aan financiële dienstverleners. Met de vaststelling van de PE-toetstermen zijn ook de nieuwe toetstermen voor de Wft-examens openbaar gemaakt. De regeling treedt in werking met ingang van 1 juni 2008.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Een Wft-gediplomeerde kan op twee manieren de geldigheid van zijn diploma behouden. Hij/zij kan een PE-toets afleggen bij een erkend Wft-exameninstituut of hij kan een PE-onderwijsprogramma volgen bij een PE-instelling. Na goed gevolg ontvangt hij in beide gevallen een PE-certificaat. Nu de inhoud per 1 juni 2008 is vastgesteld, moeten Wft-gediplomeerden vóór 1 december 2009 het PE-programma 2008-2009 succesvol hebben doorlopen. Anders vervalt de geldigheid van het Wft-diploma.

 

PE-instituten die PE-onderwijsprogramma’s willen aanbieden, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze hebben betrekking op de kwaliteit van het instituut en het aan te bieden programma. Het CDFD beslist namens de minister over de aanvraag tot erkenning. Instanties die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen via de site van het CDFD (www.cdfd.nl) het aanvraagformulier downloaden.

 

In onderstaand document hebben wij voor u nogmaals alles op een rijtje gezet.

Rubrieken

Opvoerdatum

30 mei 2008

Laatst gewijzigd

2 jun 2008