27 jan 2021 Nieuws

Kwartaalcijfers pensioenfondsen (Q4-2020)

In het vierde kwartaal is de financiële positie van pensioenfondsen opnieuw verbeterd. Het pensioenvermogen steeg met EUR 94 miljard naar EUR 1.691 miljard. De verplichtingen stegen in hetzelfde kwartaal met EUR 12 miljard naar EUR 1.687 miljard. Doordat het vermogen sterker steeg dan de verplichtingen verbeterde de financiële positie. Dat meldt DNB.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dekkingsgraad

De dekkingsgraad is de graadmeter voor de actuele financiële positie van pensioenfondsen en geeft de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen weer.

Beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de 12 maandelijkse dekkingsgraden.

Dekkingsgraad pensioenfondsen bedraagt 100,3 procent

De dekkingsgraad van de pensioenfondsen is uitgekomen op 100,3 procent: een stijging ten opzichte van het vorige kwartaal van 5,0 procentpunt (grafiek 1). Dit is het derde opeenvolgende kwartaal waarop de dekkingsgraad steeg. Desondanks ligt deze lager dan een jaar eerder. Toen was de dekkingsgraad 104,0 procent.

De beleidsdekkingsgraad is uitgekomen op 95,0 procent: een daling van 1,0 procentpunten. De daling wordt veroorzaakt doordat de dekkingsgraad in het vierde kwartaal van 2020 lager was dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Downloads (tabellen)


Bron: DNB

 

Zie onder bij downloads: Antwoorden schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief over Vrijstellingsregeling 2021 en het transitie-ftk

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 jan 2021

Laatst gewijzigd

27 jan 2021