18 nov 2004 Nieuws

Belastingdienst slecht bereikbaar

De bereikbaarheid van de Belastingdienst is al jaren een groot probleem, vindt de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs (NFB). Uit een meting van de NFB bleek dat in 54 procent van de gevallen iedereen van de Belastingdienst in gesprek was en het contact daarom beëindigd werd. In de gevallen dat er wél werd doorverbonden, werd een wachttijd doorgegeven. Die kon oplopen tot ruim vijf minuten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

NFB zou graag zien dat e-mail als correspondentiemiddel wordt geaccepteerd. “Nu is een belastingplichtige gedwongen om voor vragen de telefoon te pakken of een brief te sturen."

De NFB vindt deze 'prestaties' ver beneden de maat. "Van ondernemers wordt geëist dat ze stipt hun aangiftes indienen. Andersom mogen dan een goede service en bereikbaarheid worden verwacht."

 

Bron: KvK, 17-11-2004

Uw mening

 
A Timmer
18 nov 2004
ook wij hebben deze ervaring met de Belastingdienst. Wij zijn dan ook een warm voorstander van email-contact. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je dan ook "ïets" hebt om op terug te vallen, want in toenemende mate blijkt dat telefonische vragen/reacties naar de Belastingdienst foutief worden afgehandeld. Meermalen is het ons voorgekomen als we dan eindelijk contact hadden en een vraag neerlegden dat diverse belastingmedewerkers een verschillende interpretatie gaven over bepaalde zaken en dan later vrijwel altijd vaak tegen beter weten in de foute beoordeling van kwesties bij de adviseur gelegd werd.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

18 nov 2004

Laatst gewijzigd

18 nov 2004