10 dec 2008 Nieuws

Postbank en ING verlagen hypotheekrente

Door de recente renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) met 0,75 procentpunt kunnen de Postbank en ING de rentetarieven op hypotheken naar beneden bijstellen. Vandaag gaat de hypotheekrente met een looptijd van 1 tot 5 jaar met 0,1 procentpunt omlaag.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Rabobank zei al eerder de rentetarieven te wil verlagen met 0,25 tot 0,33 procentpunt. Hij verwachtte dat andere banken daarin zouden meegaan. Een woordvoerder van de Postbank stelde echter dat de aanstaande verlaging niets te maken heeft met de woorden van Heemskerk. “Wij bepalen zelf ons rentebeleid op basis van de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten. We zijn niet afhankelijk van andere partijen.”

 

SNS Bank liet weten een renteverlaging “te overwegen”. Fortis Bank “hanteert vooralsnog bestaande tarieven”, zo stelde een woordvoerder. ABN Amro staat wat hypotheekrentetarieven “scherp in de markt”, zei een zegsman dinsdag. “Wij informeren de markt nooit op voorhand over eventuele veranderingen in de tarieven.”

 

Bron: De Telegraaf, 09-12-2008

Uw mening

 
Angelo Wiegmans
11 dec 2008
Bram dit heet nou winst maken of zoals je wilt woekerwinst. De bank bepaalt en de klant betaalt. Bovendien is vraag en aanbod en marktwerking ook een opponement in de risicobeheer van banken. Tsja ze lenen nu liever niet uit en de vraag is afgenomen dan is een hogere rente toch gerechtigvaardigt??? Verklaring geldverstrekker.
 
Bram Verwijs
10 dec 2008
Het is toch fantastisch dat een bank een verlaging van de ECB-rente met 0,75% vertaalt in een verlaging van de hypotheekrente met 0,1%?
Ik snap hier niet veel van. Blijkbaar zijn mijn studieboeken economie van ca 30 jaar geleden inmiddels herschreven!?
Volgens mijn wellicht ouderwetse mening is het zo dat een verlaging van de geldmarktrente moet doorwerken in de korte rentes die vergoedt worden op spaarrekeningen en gevraagd worden voor hypothecaire leningen met een korte rentevaste termijn.
Toen de ECB rente steeg, volgden de banken accuut, nu de rente daalt, wordt dit maar voor ca 15% meegenomen richting korte hypotheekrente.
Wie snapt dit? Ik niet.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

10 dec 2008

Laatst gewijzigd

10 dec 2008