Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 jan 2019 Nieuws

Kifid: Vergoedingsrente bij verkoop

Consument heeft een hypotheekofferte met vergoedingsrente bij verkoop van de woning geaccepteerd. Vooraf heeft de consument deze voorwaarde wel gelezen, maar na gedeeltelijke toelichting van de adviseur een verkeerde conclusie getrokken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Bekend met beperkende voorwaarden

De consument mailde de adviseur met ".... Ik heb de hypotheekakten binnen en lees ze even door. In beide gevallen staat in artikel vijf dat als ik het huis vervroegd verkoop ik een boeterente moet betalen van maximaal 3% van het hypotheekbedrag.....".

De Commissie is van oordeel dat Consument op basis van de offerte en bij de bijbehorende voorwaarden had kunnen vaststellen dat hij een boete verschuldigd zou zijn bij vrijwillige verkoop van de woning. Uit het e-mailbericht van Consument van 30 maart 2011 valt af te leiden dat Consument wel op de hoogte was van de boete bij vrijwillige verkoop, nu hij hierover uitdrukkelijk vragen heeft gesteld aan de Adviseur.

Onvolledige reactie adviseur

Daarbij komt dat Consument, ondanks dat hij geen reactie had gehad van de Adviseur, de geldlening wél heeft afgesloten. De consument reageerde op de mail van de adviseur met "... Ok, bedankt, dus even kort, als ik besluit het huis te verkopen vrijwillig, wanneer dan ook, zal ik GEEN boeterente betalen of boete andersinds..".

De adviseur heeft op deze mail niet meer gereageerd richting consument.

Beslissing

Op grond van het voorgaande stelt de Commissie naar redelijkheid vast de Adviseur en Consument ieder 50% van de geleden schade zal moeten dragen. Dit betekent dat de Adviseur een bedrag van € 2.150,- aan Consument dient te vergoeden.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 jan 2019

Laatst gewijzigd

2 jan 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.