Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 dec 2018 Nieuws

Regeling erkenning EU-beroepskwalificaties financieel adviseur

De regeling werkt de eisen tot verkrijging van een erkenning van EU-beroepskwalificaties van het beroep van financieel adviseur nader uit. Via een internetconsultatie kan men weer reageren. Deze regeling is van toepassing op de aanvraag van een migrerende beroepsbeoefenaar die in Nederland het gereglementeerde beroep van financieel adviseur wil gaan uitoefenen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de regeling is geregeld dat het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening de minister ondersteunt met betrekking tot het verlenen van een erkenning van beroepskwalificaties.

Proeve van bekwaamheid

Bij wezenlijke verschillen zal een proeve van bekwaamheid moeten worden afgelegd. Het CDFD stelt de aanvrager er van op de hoogte als dit het geval is. Het besluit tot erkenning wordt bij het afleggen van een proeve van bekwaamheid aangehouden. Het aantal proeven dat kan worden verlangd, is afhankelijk van het aantal beroepskwalificaties waarvoor de migrerende beroepsbeoefenaar erkenning aanvraagt.

Indien de aanvrager de proeve van bekwaamheid niet met goed gevolg heeft afgelegd, kan éénmaal opnieuw een proeve van bekwaamheid worden afgelegd. Mocht het de aanvrager niet lukken om voor deze proeve van bekwaamheid te slagen, wordt geen erkenning verkregen van de beroepskwalificatie. De aanvrager zal dan een Wft-examen af moeten leggen om het beroep te mogen uitoefenen.

Klik hier voor de internetconsultatie.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 dec 2018

Laatst gewijzigd

5 dec 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.