Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 mei 2018 Nieuws

Onderzoeksrapport verhuiswensen en verhuisgedrag van ouderen

Het Kadaster heeft een onderzoeksrapport gepubliceerd over de verhuiswensen van ouderen. Van alle senioren in een koopwoning die willen verhuizen, lukt dat maar 2,3%. In Utrecht komen de verhuiswensen het meest uit, in Drenthe het minst. Hoofdreden? Het is moeilijk een geschikte seniorenwoning te vinden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Afnemende gezondheid belangrijke reden voor verhuiswens

Eigenaar-bewoners tussen de 60 en 75 jaar die de huidige koopwoning willen inruilen voor een andere huur- of koopwoning, noemen afnemende gezondheid en de toegankelijkheid van de woning als voornaamste reden om te willen verhuizen. Senioren tussen de 60 en 75 jaar zoeken een woning zonder trap.

Download: "Onderzoek" (pdf, 8 pagina's)


Bron: Kadaster

Lees ook…

Verhuis- en slaagkansen

Dit rapport onderzoekt in hoeverre mensen met een verhuiswens ook daadwerkelijk verhuizen, of zij daarbij hun woonwensen waarmaken en hoe dit verschilt tussen verschillende groepen.

Doorstromer klem vanwege huidige inkomenscriteria?

Het kan gebeuren dat bijvoorbeeld na een echtscheiding een klant naar een goedkopere woning verhuist, maar op basis van huidige inkomenscriteria toch niet voor de (lagere) hypotheek in aanmerking komt. Kan op basis van de lagere woonlasten toch afgeweken worden van de huidige inkomenscriteria?

Verhuisplannen? Kijk eerst voor meer kenmerken in de (nieuwe) wijk

Wat is de gemiddelde WOZ-waarde van de huizen in de buurt? Hoeveel verdienen de inwoners van een buurt gemiddeld? En hoeveel hebben er een uitkering? CBSinuwBuurt.nl laat deze cijfers op de kaart zien én maakt het heel makkelijk om meerdere buurten te vergelijken.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 mei 2018

Laatst gewijzigd

18 mei 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.