Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
21 feb 2024 Nieuws

Handreiking MKB Opleverdossier

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) schrijft voor dat de aannemer zijn opdrachtgever bij de oplevering een dossier overhandigt.
24 feb 2023 Nieuws

Verborgen Gebreken Verzekering

In een overzichtelijk document heeft het Verbond van Verzekeraars diverse verzekeringsvormen beschreven.
22 feb 2023 Nieuws

Kamervragen over conflicten tussen woningeigenaren en aannemers

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over conflicten tussen woningeigenaren en aannemers. Ook gaf hij antwoord op Kamervragen vragen over het bericht ‘Woningbouw loopt vast: kopers én bouwers haken af’.
8 jun 2022 Nieuws

Intentieverklaring ‘samen doorbouwen in onzekere tijden’ tegen stijgende bouwkosten

Minister De Jonge en minister Harbers hebben samen met de ontwerp- bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen een intentieverklaring ‘Samen doorbouwen in onzekere tijden’ getekend.
10 mrt 2022 Nieuws

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen

Deze brochure maakt aan de hand van praktische voorbeelden inzichtelijk wat het gevolg is van de 5 veranderingen in het Burgerlijk Wetboek door de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.
23 nov 2021 Nieuws

Consumentendossier

Aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (hierna: Wkb) is – bij amendement - artikel 7:757a aan het Burgerlijk Wetboek (BW) toegevoegd. Hierin staat dat de aannemer bij kennisgeving dat het werk klaar is een dossier moet overleggen over het tot stand gebrachte bouwwerk: het zogenoemde consumentendossier.
25 aug 2021 Nieuws

Stappenplan aankoop nieuwbouwwoning

In een handzaam overzicht zijn diverse aandachtspunten benoemd waar een koper van een nieuwbouwwoning rekening mee moet houden.
3 dec 2019 Nieuws

Geen noodzaak oprichten van een nationaal bouwgarantiefonds met verplichte verzekering

Minister Knops stuurde de antwoorden op de vervolgvragen over gedupeerde huizenkopers in Brielle naar de Tweede Kamer.
22 mrt 2019 Nieuws

Behulpzame aannemer gedaagd voor Raad van Arbitrage voor de Bouw

Opdrachtgevers hebben eind 2016 een optie gekregen op een kavel voor de bouw van een woning. Omdat de optie een beperkte geldigheidsduur van twee maanden had, moesten opdrachtgevers vóór het aflopen van die periode de hypothecaire financiering voorde koop van de kavel en bouw van een woning daarop regelen. Daartoe moesten opdrachtgevers een aannemingsovereenkomst voor de bouw van de woning aan de bank verstrekken. Zonder een aannemingsovereenkomst zou geen hypothecaire lening worden verstrekt.
22 feb 2017 Nieuws

Sterkere positie voor consumenten in de bouw

De Tweede Kamer is akkoord met het wetsvoorstel van minister Plasterk (BZK) over kwaliteitsborging in de bouw. Volgens het wetsvoorstel krijgt iedere consument als opdrachtgever in de bouw een sterkere positie. Ze krijgen betere bescherming als na oplevering van een bouwwerk gebreken worden ontdekt. Dat komt door het aanscherpen van de wettelijke aansprakelijkheid van de aannemer.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.