Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
14 jan 2022 Nieuws

Persoonlijke inflatiecalculator

Het CBS publiceert iedere maand het inflatiecijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI). Dit cijfer laat de prijsontwikkeling zien van een pakket goederen en diensten dat de gemiddelde consumptie van alle Nederlanders vertegenwoordigt. De gemiddelde Nederlander bestaat echter niet en waarschijnlijk is er niemand die precies dit pakket goederen en diensten consumeert. Hoe zou het inflatiecijfer eruit zien als het was gebaseerd op uw eigen uitgavenpatroon?
11 nov 2021 Nieuws

Geldplan Werkloosheid

Nibud heeft een nieuwe tool toegevoegd aan haar assortiment geldplannen. Geldplan Werkloosheid geeft inzicht in de huidige situatie en de financiële situatie bij werkloos worden.
24 sep 2021 Nieuws

Gezamenlijke koopwoning vaker naar de man

Na een scheiding valt de gemiddelde koopkracht van vrouwen aanzienlijk terug, terwijl deze bij mannen enigszins toeneemt. Wel stijgt de gemiddelde koopkracht van vrouwen in de vijf jaar na de scheiding sneller, onder meer doordat ze meer uren gaan werken dan voor de scheiding. Dit blijkt uit diverse onderzoeken van het CBS. Onder een scheiding wordt in deze onderzoeken verstaan het beëindigen van een periode van samenwonen.
4 mei 2021 Nieuws

Financiële planning is ingewikkeld

De vermogensopbouw van Nederlandse huishoudens is lang niet altijd optimaal. Een aanzienlijke groep huishoudens bouwt weinig vermogen op, of heeft het vastzitten in een eigen woning of pensioenfonds.
2 feb 2021 Nieuws

Lagere (maand)lasten?

In de praktijk vraagt een consument om 'de beste', 'de goedkoopste', of in dit geval 'lagere maandlasten'. Na een oversluiting vielen de netto maandlasten tegen en stapte de consument naar de rechter.
23 jul 2020 Nieuws

Tool geeft ouders overzicht op financieel gebied

Vanaf het moment dat je weet dat je een kind verwacht tot dat je kind helemaal op eigen benen staat, is er ook op financieel gebied veel om je als ouders in te verdiepen.
1 jul 2020 Nieuws

Rekentool: Meer inzicht in de financiële gevolgen van uitkering naar werk

Mensen die de overstap willen maken van uitkering naar werk weten vaak niet wat hier de financiële consequenties van zijn. Het Nibud heeft met subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een rekentool ontwikkeld die de gevolgen van deze overstap in kaart brengt.
19 jun 2020 Nieuws

Daling armoederisico voor vrouwen bij echtscheiding

Van vrouwen die in 2017 zijn gescheiden, had 17 procent een jaar na de scheiding een huishoudensinkomen onder de lage-inkomensgrens. Dit risico op armoede was bij gescheiden mannen 7 procent.
17 jun 2019 Nieuws

Nibud: Kwart van de stellen ruziet over geldzaken

Een kwart van de Nederlandse stellen ruziet over geld. De onenigheid tussen de partners gaat over de manier waarop zij met hun geld omgaan. Dit blijkt uit het Nibud-rapport Geld en relatie 2019. De belangrijkste resultaten uit het onderzoek vindt u in de Factsheet Geld en relatie.
6 mei 2019 Nieuws

Kamervragen over oplopende vaste lasten

Staatssecretaris Van Ark gaf antwoorden op de Kamervragen over "de oplopende vaste lasten". Het aandeel vaste lasten is gestegen doordat zowel de prijzen als de belastingen omhoog zijn gegaan. Zo zijn de lasten op consumptie omhooggegaan om de lasten op arbeid te kunnen verlagen. Ook vertalen de hogere zorguitgaven zich direct door in een hogere premie.
Getoond 1 tot 10 van 50. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.