Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
5 apr 2024 Nieuws

Aanpassing voorwaarden kavelruilvrijstelling (internetconsultatie)

In de praktijk is het onbedoeld mogelijk geworden om gebruik te maken van de vrijstelling van overdrachtsbelasting voor kavelruil wanneer met een kavelruil de voor de vrijstelling relevante doelen niet worden gerealiseerd maar die kavelruil louter strekt tot het verkrijgen van fiscaal voordeel.
22 mrt 2024 Nieuws

Gemiddelde prijsopbouw van een NHG-woning

Minister H.M. de Jonge gaf antwoord op een informatieverzoek over de gemiddelde prijsopbouw van een NHG-woning.
21 apr 2023 Nieuws

Afspraken over prijsstijgingen en leveringsproblemen in bouwsector

Opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector hebben afspraken gemaakt om stijgende prijzen en leveringsproblemen van bouwmaterialen te voorkomen. Door bijzondere omstandigheden, zoals de oorlog in de Oekraïne, zijn deze problemen ontstaan. De afspraken zijn vastgelegd in sectorbrede, adviserende handelingskaders.
21 mrt 2023 Nieuws

Boot gemist?

Kopers van een bouwkavel met insteekhaven blijken na de levering van de bouwkavel geen ontheffing te kunnen krijgen van het hoogheemraadschap voor het varen met een motorsloep.
22 feb 2023 Nieuws

Kamervragen over conflicten tussen woningeigenaren en aannemers

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over conflicten tussen woningeigenaren en aannemers. Ook gaf hij antwoord op Kamervragen vragen over het bericht ‘Woningbouw loopt vast: kopers én bouwers haken af’.
8 jun 2022 Nieuws

Intentieverklaring ‘samen doorbouwen in onzekere tijden’ tegen stijgende bouwkosten

Minister De Jonge en minister Harbers hebben samen met de ontwerp- bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen een intentieverklaring ‘Samen doorbouwen in onzekere tijden’ getekend.
20 apr 2021 Nieuws

Welk tarief overdrachtsbelasting?

Eiser heeft de eigendom verkregen van een perceel grond (2018), waarop oorspronkelijk een woonhuis stond. Het woonhuis is door brand teniet gegaan. Alleen de fundering, schuur en bestrating waren ten tijde van de verkrijging nog aanwezig.
27 jul 2017 Nieuws

Consumentenbescherming en contractvormen op de markt voor te realiseren bouwwerken

Dit rapport onderzoekt de positie van de bouwconsument bij verschillende contractvormen vanuit een economische invalshoek.
26 okt 2016 Nieuws

Aangenomen en verworpen moties (Woningmarkt)

De motie voor verruiming van de leennormen is aangenomen. De kamerleden hebben ingestemd met de motie in overleg met Nibud en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te streven naar een actualisering van de Nibud-normen en de toepassing hiervan door hypotheekverstrekkers, waarbij in ieder geval inkomensperspectief en energiekosten opnieuw worden meegenomen zonder dat de betalingsrisico’s onverantwoord toenemen.

De motie de LTV in 2017 op 102% te houden heeft het niet gehaald.
25 sep 2015 Nieuws

Twee uitspraken van de Hoge Raad

De Hoge Raad heeft in 2 verschillende uitspraken het beroep in cassatie ongegrond verklaard. Eén uitspraak ging over de verschuldigdheid van revisierente (waarbij de afkoopwaarde lager was dan de betaalde premies). In een andere uitspraak heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over de aankoop van een kavel en de hypotheekrenteaftrek.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.