Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
13 mrt 2024 Nieuws

Aftrek van advies- en afsluitkosten in verband met een nieuw rentecontract

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de advies- en afsluitkosten die een geldverstrekker in rekening brengt in verband met het afsluiten of aanpassen van het rentecontract voor de eigenwoningschuld behoren tot de aftrekbare kosten met betrekking tot een eigen woning.
6 mrt 2024 Nieuws

Aftrek van advieskosten als de lening niet wordt afgesloten of aangepast?

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of advieskosten aftrekbaar zijn als de lening niet wordt afgesloten of aangepast.
5 jul 2023 Nieuws

Standpunt over niet reële boeterente eigenwoningschuld

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of sprake is van aftrekbare boeterente als een belastingplichtige in de geldleningsovereenkomst met zijn bv geen boeterenteclausule is overeengekomen en de lening te allen tijde boetevrij kan worden afgelost.
12 jun 2023 Nieuws

Standpunt over de afkoopsom voor de afkoop van de periodieke erfpachtcanon gepubliceerd

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de afkoopsom voor de afkoop van de periodieke erfpachtcanon voor een tijdvak van 50 jaar wordt aangemerkt als aftrekbare kosten met betrekking tot de eigen woning.
20 apr 2023 Nieuws

Geen hoofdverblijf, geen aftrekpost

Belanghebbende heeft op 19 oktober 2020 de woning aan [adres 1] te [plaats] (de woning) in eigendom verkregen. Met de vorige eigenaren heeft belanghebbende afgesproken dat zij er nog enkele maanden mochten blijven wonen totdat hun nieuwe woning gereed was om te bewonen. De oude eigenaren zijn er blijven wonen tot 3 januari 2021. Zij waren voor de voortzetting van de bewoning geen vergoeding verschuldigd.
3 apr 2023 Nieuws

Vergoeding aan ex-partner

Is de vergoeding die wordt betaald door de man aan de vrouw voor het tijdelijk voortzetten van de hoofdelijke aansprakelijkheid voor een schuld aftrekbaar?
26 feb 2023 Kennis

Verdeling aftrekpost financieringskosten

Eenvoudig de aftrekpost financieringskosten berekenen bij een herfinanciering, een box 1/ 3 lening, of een herfinanciering in combinatie.
16 sep 2022 Nieuws

Kamerbrief over evaluatie fiscale aftrek specifieke zorgkosten

Minister Helder bood de Tweede Kamer het rapport Evaluatie fiscale aftrek specifieke zorgkosten aan.
17 jun 2022 Kennis

Aftrek advieskosten

Een adviseur heeft advieskosten in rekening gebracht voor een (beoogde aanpassing van de) lening voor de eigen woning. De lening wordt niet afgesloten of aangepast. Zijn de kosten voor het advies aftrekbaar?
21 apr 2022 Nieuws

Verkoper nog in oude woning laten heeft fiscale gevolgen

In 2019 hebben eiseres en haar partner gezamenlijk de woning gelegen aan [adres] te [woonplaats] (hierna: de woning) gekocht voor een koopsom van € 373.000. De woning is juridisch geleverd bij notariële akte op 11 juli 2019. Op 23 mei 2019 zijn eiseres en haar partner met de verkopers van de woning overeengekomen dat de feitelijke levering van de woning uiterlijk op 1 juli 2020 plaats zou vinden. Hierbij zijn eiseres en haar partner met de verkopers van de woning tevens een gebruiksovereenkomst overeengekomen met betrekking tot de woning.
Getoond 1 tot 10 van 70. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.