Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
10 jul 2023 Nieuws

Aanpak fiscale regelingen

Staatssecretaris Van Rij stuurde de Tweede Kamer het ambtelijk rapport 'Aanpak fiscale regelingen' waarvoor 116 fiscale regelingen zijn beoordeeld.
15 dec 2020 Nieuws

Voorstellen voor hervormingen toeslagen

Het huidige toeslagenstelsel is onhoudbaar. Het vraagt heel veel van mensen die een toeslag nodig hebben en leidt tot onzekerheid over terugvorderingen en nabetalingen. Een volgend kabinet zal daarom een keuze moeten maken om het stelsel fundamenteel te hervormen.
25 nov 2020 Nieuws

Geen draagvlak compensatie schrapppen hypotheekrenteaftrek

In een ingediende motie bij de Eerste Kamer wordt gesteld dat de EU voor toekenning van gelden uit het Herstelfonds hervormingen kan eisen van Nederland, zoals het beperken van de hypotheekrenteaftrek.
24 dec 2018 Nieuws

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2019

De Eerste Kamer heeft op 18 december ingestemd met ruim 60 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven. Dit betekent dat de belastingtarieven vanaf volgend jaar omlaag gaan en de heffingskortingen (belastingkortingen) omhoog, waardoor werken lonender wordt.
8 aug 2018 Nieuws

Inkomensontwikkeling een- en tweeverdieners

Tussen 2006 en 2016 is het gemiddelde besteedbare inkomen van tweeverdieners gestegen, terwijl het voor eenverdieners met partner en eventueel gezin in diezelfde periode afnam. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS.
12 feb 2018 Nieuws

Kamervragen over dubbele belastingheffing over pensioenen

Staatssecretaris Snel schrijft in antwoord op Kamervragen dat belastingheffing voor inwoners van België die een pensioen uit Nederland ontvangen kan leiden tot dubbele belastingheffing als België deze pensioenen ook in de heffing betrekt. Deze situatie is onwenselijk.
22 jun 2015 Nieuws

Hoofdlijnen belastingherziening

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de belastingherziening.
12 jun 2015 Nieuws

Kamerbrief inzake nadere informatie herziening belastingstelsel

Staatssecretaris Wiebes heeft de Tweede Kamer een brief met nadere informatie over de stelselherziening gestuurd. Op Prinsjesdag (2014) had het kabinet zijn ambities kenbaar gemaakt ten aanzien van een herziening van het belastingstelsel. Wiebes geeft aan dat de afgelopen periode intensief overleg heeft plaatsgevonden over de mogelijkheden om de lasten op arbeid te verlagen en het belastingstelsel te vereenvoudigen. Voor het zomerreces wil Wiebes gesprekken daarover voortzetten met andere partijen in de Tweede Kamer.
9 jan 2013 Kennis

Aanpassingen eindejaarsbericht belastingtarieven 2013

LET OP: UPDATE eerder bericht
Het overzicht van wijzigingen in de belastingheffing per 1 januari 2013 is op enkele onderdelen aangepast.
12 nov 2012 Nieuws

Belastingverlaging van de baan

Volgens De Telegraaf gaan de belastingtarieven in het nieuwe plan juist omhoog om aan de nivelleringswens van de sociaaldemocraten te voldoen. Met name midden- en hogere inkomens en huizenbezitters zullen hier last van krijgen.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.