Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
20 aug 2021 Nieuws

Kamervragen financiële uitbuiting ouderen

Staatssecretaris Blokhuis gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat er jaarlijks tientallen meldingen binnenkomen over financiële uitbuiting van ouderen.
23 apr 2021 Nieuws

Kamervragen over aanpak financiële ouderenmishandeling

Staatssecretaris Blokhuis gaf antwoord op Kamervragen over de tv uitzending 'Azen op de erfenis'.
20 mrt 2020 Nieuws

Kamervragen rijbewijs

Minister Van Nieuwenhuizen heeft Kamervragen over het artikel '85.000 senioren mogen niet meer met de auto naar het buitenland' beantwoord.
26 nov 2019 Nieuws

AMvB administratieve verlenging rijbewijs 75-plussers

De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Dat heeft minister C. van Nieuwenhuizen laten weten.
21 jun 2019 Nieuws

Flexinkomen makkelijker mee onder NHG

Starters met een flexibel inkomen krijgen meer mogelijkheden om een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) af te sluiten. De uitvoerder van de NHG begint daartoe dit najaar een experiment met een aantal kredietverstrekkers.
6 jul 2018 Nieuws

Vaker maatwerk bij hypotheek

Consumenten kunnen vaker bij kredietverstrekkers terecht voor een hypotheek op maat en het aantal aanbieders van dergelijke hypotheken blijft naar verwachting groeien. Het Platform hypotheken waarin Rijk, kredietverstrekkers, toezichthouder, consumentenorganisaties en brancheorganisaties samenwerken bij de aanpak van knelpunten op de hypotheekmarkt, levert resultaat op.
18 apr 2018 Nieuws

Update NHG voorwaarden en normen (2018)

NHG zet zich in voor een goed functionerende woningmarkt waarin iedere Nederlander kan wonen en blijven wonen in het huis of appartement dat past bij zijn of haar situatie.
18 okt 2017 Nieuws

Kamervragen over hypotheek ouderen

Minister Plasterk heeft gereageerd op Kamervragen over het bericht ‘Geldverstrekkers huiverig bij nieuwe hypotheek ouderen’.
10 jul 2017 Nieuws

Meer mogelijkheden voor maatwerk bij hypotheken voor senioren

Voor kortlopende hypotheken die volledig worden afgelost, is niet langer de vaak hogere toetsrente het uitgangspunt, maar de contractrente. Dit geeft meer ruimte aan senioren die met het oog op hun pensioen een deel van hun hypotheek versneld willen aflossen. De wettelijke regeling wordt hiervoor aangepast.
15 dec 2016 Nieuws

Campagne tegengaan financieel misbruik ouderen gestart

Staatssecretaris Van Rijn heeft een nieuwe campagne om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan opgestart. Van Rijn slaat ook de handen ineen met banken om ouderen beter te beschermen tegen financieel misbruik. Banken gaan onderzoeken hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van financieel misbruik.
Getoond 1 tot 10 van 17. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.