Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
20 mei 2019 Nieuws

Miljoenen waardedaling van huizen door windparken

Minister E.D. Wiebes gaf antwoord op Kamervragen over de waardedaling van woningen rondom het Groningse windpark. Hij gaf aan niet bereid te zijn een nieuw, onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de waardedaling van woningen rondom windparken.
24 apr 2019 Nieuws

Nieuwe regeling voor compensatie waardedaling huizen in aardbevingsgebied

Huiseigenaren in het Groningse aardbevingsgebied kunnen naar verwachting vanaf volgend jaar een vergoeding krijgen voor de waardedaling van hun woning. De hoogte van de compensatie zal per postcodegebied worden vastgesteld en kan oplopen tot meer dan 10 procent van de WOZ-waarde afhankelijk van de ondervonden aardbevingen.
7 okt 2016 Nieuws

Kifid: bij opeethypotheek geen medeverantwoordelijkheid geldverstrekker waardedaling woning

Een consument heeft in 2008 een 'opeethypotheek' afgesloten. Consument stelt dat de adviseur in zijn zorgplicht tekort is geschoten en rekent de adviseur/geldverstrekker de waardedaling van de woning aan.
14 mei 2014 Nieuws

Stichting WAG gaat NAM aansprakelijk stellen voor waardervermindering woningen

Het doel van de stichting WAG is het bijstaan van eigenaren van onroerende zaken in het door aardbevingen en bodemdalingen getroffen gaswinningsgebied bijstaan bij het verhalen van de waardevermindering op de NAM.
24 sep 2013 Nieuws

Bewonersparticipatie essentieel voor windmolen bij woningen

Als de bouw van een of meerdere windmolens in de buurt van woningen wordt gepland, is toetsing van het draagvlak onder omwonenden essentieel. Het resultaat van deze toetsing moet zwaar meewegen in de besluitvorming. Als de bouw van windmolens in de nabijheid van woningen onvermijdelijk is, dan wil Vereniging Eigen Huis dat omwonenden zelf profijt kunnen hebben van de opgewekte stroom en de mogelijkheid krijgen om in een windmolen te participeren.
17 sep 2013 Nieuws

Platform 31 pleit voor versoepeling Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF)

Platform 31 vindt dat particulier woningonderhoud steeds meer achteruit gaat. In het rapport ‘Nieuwe oplossingen voor slechte woonkwaliteit’ (zie link) geeft het onderzoeksbureau oplossingen. Het onderhoud van particuliere woningen gaat achteruit om verschillende redenen. Zo zijn veel particuliere eigenaren zich niet genoeg bewust van alle kosten, maar is er ook sprake van onwil. Te hoge hypotheken en dalende inkomens maken daarnaast dat er te weinig geld overblijft voor onderhoud van de eigen woning. De oplossingen van Platform 31 zijn gericht op alle betrokken partijen.
4 jul 2013 Nieuws

Effecten op huizenprijzen door aardbevingen in Groningen wordt onderzocht

Vooralsnog is geen aantoonbaar effect van aardbevingen op de huizenprijzen in Groningen gevonden. De ontwikkeling van huizenprijzen wordt vanaf nu per kwartaal gepubliceerd. Met de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) wordt alvast nagedacht over een mogelijke regeling voor schadeloosstelling voor het geval er wel een effect wordt gevonden.
1 mei 2013 Nieuws

Standard & Poor's optimistisch over huizenmarkt in 2014

In Europa dalen de huizenprijzen voorlopig nog, maar voor 2014 ziet S&P weer aantrekkende huizenprijzen. Spanje krijgt met een terugval van naar verwachting 8 procent de grootste terugval. Volgend jaar kunnen de prijzen daar nog eens met 5 procent dalen.
11 apr 2013 Nieuws

NVM meting: forse dip woningverkopen eerste kwartaal ten opzichte van vierde kwartaal 2012

Ten opzichte van het laatste kwartaal 2012 zijn in het eerste kwartaal wederom flink minder woningen verkocht, tegen een lagere prijs. Het aantal verkochte woningen is met 30% gedaald.
8 apr 2013 Nieuws

Huizenprijzen onder druk volgens SER

De Nederlandse economie heeft een sterke uitgangspositie. Desondanks doet Nederland het nu slechter dan omringende landen. Ons land heeft last van negatieve wisselwerkingen tussen de woningmarkt, het bankwezen en het pensioenstelsel. Een samenhangende aanpak van de woningmarkt, het bankwezen en de pensioensector zal de Nederlandse economie in stabieler vaarwater brengen, stelt de Sociaal-Economische Raad (SER). Dalende huizenprijzen: het risico van een negatieve spiraal..
Getoond 1 tot 10 van 16. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.