Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
19 apr 2024 Nieuws

Consumentenonderzoek zorgverzekeringsmarkt

Verzekerden hebben bij het kiezen van een zorgverzekering meer dan in eerdere jaren aandacht voor een vrije keuze aan zorgaanbieders. Voor 17 procent van de verzekerden die zijn overgestapt was dit een reden om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Vorig jaar was dit nog 11 procent. Dat blijkt uit het jaarlijkse consumentenonderzoek zorgverzekeringsmarkt dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft laten uitvoeren.
29 mrt 2024 Nieuws

Publieksmonitor pensioenen Q1-2024

Met deze publieksmonitor wil het Ministerie van SZW over meerdere jaren de reactie van het Nederlandse publiek op alles wat ze horen en zien over het pensioen inzichtelijk maken. De monitor dient daarmee inzicht te bieden in de mate waarin de communicatiedoelen van SZW en de andere stakeholders worden gerealiseerd.
22 mrt 2024 Nieuws

Onderzoek Pensioenboodschappen

Drie boodschappen over pensioenen zijn voorgelegd aan werkenden (36-55 jaar, in loondienst), pensioengeoriënteerden (56-67 jaar, nog niet met pensioen, in loondienst) en gepensioneerden (68 jaar en ouder) in Nederland.
20 mrt 2024 Nieuws

Beleidsrichtingen voor een weerbare bankensector

Minister Van Weyenberg stuurde de Tweede Kamer het rapport 'Beleidsrichtingen voor een weerbare bankensector'.
8 mrt 2024 Nieuws

Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU)

Het doel van de MDIEU-regeling is dat zoveel mogelijk mensen gemotiveerd, gezond en productief hun pensioen kunnen bereiken. De regeling kent twee onderdelen: duurzame inzetbaarheid (DI; verplicht) en eerder uittreden (RVU; optioneel).
1 mrt 2024 Nieuws

Varianten om arbeidsongeschiktheidsstel te vereenvoudigen

De Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstel (OCTAS) heeft haar advies uitgebracht aan minister Van Gennip. In het advies presenteert OCTAS drie varianten waardoor het huidige te complexe stelsel voor ziekte en arbeidsongeschiktheid vereenvoudigd kan worden.
28 feb 2024 Nieuws

Drijfveren en barrières bij verduurzaming VvE

Infographic over onderzoek onder leden van VvE's (Vereniging van Eigenaars) naar hun drijfveren en barrières bij de verduurzaming van hun gebouw. En hoe de staat van de woning en het functioneren van de VvE daarop van invloed zijn.
21 feb 2024 Nieuws

Bouwstenen voor een beter en eenvoudiger belastingstelsel

Dit rapport heeft als doel inzicht te bieden in de stand van zaken op de belangrijkste thema's van het belastingstelsel wat betreft knelpunten, stappen die daarop zijn gezet, uitdagingen en oplossingsrichtingen. De eigenwoningregeling wordt beperkt doeltreffend en ondoelmatig genoemd.
16 feb 2024 Nieuws

Rapport 'Doorbouwen in een veranderende woningmarkt'

Minister De Jonge stuurde de Tweede Kamer het rapport 'Doorbouwen in een veranderende woningmarkt'. (Onderzoek naar de verschillende beleidsopties om in veranderende economische omstandigheden de woningbouwproductie te ondersteunen).
Getoond 1 tot 10 van 824. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.