Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
6 mrt 2024 Nieuws

Buitenlandtoetsing voor België (BKR)

In artikel C.3.4 van de Voorwaarden en normen 2024-1 (NHG) zijn de regels voor Nederlandse en buitenlandse BKR toetsingen omschreven.
3 nov 2016 Nieuws

Hulp bij belastingaangifte niet-inwoners in België

Als u in Nederland woont en in 2015 inkomsten uit België heeft ontvangen, dan moet u uiterlijk op 30 november 2016 uw papieren belastingaangifte niet-inwoners indienen.
31 aug 2016 Nieuws

Nieuwe editie brochure Belgische sociale zekerheid

De FOD Sociale Zekerheid publiceert een nieuwe editie van de brochure "Alles wat je altijd wilde weten over de sociale zekerheid". Wat is de sociale zekerheid? In welke domeinen speelt ze een rol? Hoe wordt ze gefinancierd? Is er een verschil tussen sociale uitkeringen en sociale bijstand? Wat zijn de verschillende uitkeringen en bijslagen? En de bedragen ervan? Voor adviseurs die met grensarbeiders te maken hebben, of relaties in België een handig document.
1 jul 2016 Nieuws

Update brochure Belgische sociale zekerheid

Voor adviseurs die met Belgische relaties te maken hebben.
Het Belgische klassieke sociale zekerheidsstelsel valt globaal genomen uiteen in drie stelsels: een stelsel voor werknemers in de privé sector, een stelsel voor zelfstandigen en een stelsel voor (federale) ambtenaren. Deze brochure vertrekt vanuit het werknemersstelsel en geeft de verschilpunten met de andere stelsels aan.
24 mrt 2016 Nieuws

Aangifte van Belgisch rustpensioen in Nederland?

Woont u in Nederland en ontving u in 2015 een Belgisch rustpensioen van de Rijksdienst voor pensioenen (RVP)? Dan bent u verplicht om dit pensioen op te geven bij uw Nederlandse belastingaangifte over 2015. Het bedrag dat u moet invullen, vindt u op de jaaropgave 2015 van de RVP (de pensioenfiche).
15 sep 2015 Nieuws

Rapportage fiscale knelpunten grensarbeiders

In een rapportage wordt ingegaan op de fiscale knelpunten van grensarbeiders. Daarnaast worden een tweetal handige websites genoemd voor meer informatie voor grensarbeiders op het gebied van fiscaliteit en sociale zekerheid.
10 sep 2015 Nieuws

Vergelijkend overzicht sociale zekerheid Nederland - België

Het Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) heeft een vergelijkend overzicht gemaakt van de sociale zekerheid (voorzieningen) in Nederland en België. In een handzaam document wordt een opsomming gegeven voor werknemers of voor zelfstandigen.
9 sep 2015 Nieuws

Kifid: let op met buitenlands fiscaal advies

Consument is woonachtig in België en werkzaam geweest in Nederland. Omdat consument onzeker was over de fiscale gevolgen van de aankoop van een lijfrente, is haar geadviseerd om de vergoeding ineens te laten uitkeren.
1 sep 2015 Nieuws

Antwoord op Kamervragen over het bericht ‘Spaarhypotheek onnodig duur’

In een reactie op Kamervragen over spaarhypotheken gaat Minister Blok uitgebreid in op de verschillen tussen Nederland en België van de mogelijkheden tot vervroegde aflossingen en keuzes voor rentevaste perioden.
8 apr 2014 Nieuws

Besluit: Buitenlandse aftrek premie en belastbaarheid uitkeringen

Dit besluit is een actualisering van het besluit van 7 april 2009, nr. CPP2009/93M. De actualisering houdt verband met de Wet uniformering loonbegrip en het nieuwe artikel 11d van de Wet LB.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.