Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
3 mrt 2023 Kennis

Kapitalisatie erfpachtcanon

Als er bijvoorbeeld sprake is van verwerving van een woning met erfpacht, wordt de canon gekapitaliseerd om de grondslag voor de overdrachtsbelasting te berekenen. Bij looptijden langer dan circa 50 jaar geeft dit factor 17. Maar wat als de looptijd korter is?
22 feb 2023 Nieuws

Nieuwe hypotheekakte bij overstap naar eeuwigdurende erfpacht

Wanneer een consument van voortdurende erfpacht overstapt naar eeuwigdurende erfpacht mag een bank een nieuwe hypotheekakte verlangen. Het is echter onredelijk om de kosten van de nieuwe hypotheekakte bij de consument neer te leggen. Dat stelt Kifid.
15 feb 2023 Nieuws

Kamervragen over erfpacht

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over het bericht ‘Stijging erfpacht wekt wrevel: 'Waarom geen plafond, net als bij huren?’.
25 feb 2020 Nieuws

Kamervragen over erfpacht (in Amsterdam )

Minister heeft antwoord gegeven op Kamervragen over erfpacht in Amsterdam en ziet vooralsnog geen aanleiding om erfpachters een basale consumentenbescherming te bieden – zoals die ook geldt voor financiële producten. De minister heeft toegezegd in gesprek te gaan met kredietverstrekkers over de eis van een nieuwe hypotheekakte bij overstappen, ook als er geen aanvullende financiering nodig is.
17 sep 2018 Nieuws

Financieringsvoorbehoud door consument niet correct afgewikkeld

Consument vordert dat de Adviseur wordt veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van € 45.000,--. Consument stelt onder meer dat de Adviseur een beroepsfout heeft gemaakt en dat de Adviseur haar onvoldoende heeft gewezen op het risico van het ontbinden van de koopovereenkomst.
24 aug 2018 Nieuws

Nadere vragen over toezicht op erfpacht

Minister K.H. Ollongren gaat in een vervolgbrief nader in op de vragen van een particulier rondom erfpacht.
24 feb 2014 Nieuws

Antwoorden Kamervragen over rechtsbescherming van erfpachters

Antwoorden van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) op de vragen van het Kamerlid Paulus Jansen (SP) over de rechtsbescherming van erfpachters.
17 feb 2014 Nieuws

Duizenden woningen nog onverkoopbaar vanwege erfpachtvoorwaarden

In Nederland zijn nog steeds tienduizenden huizen onverkoopbaar doordat zij op particuliere erfpachtgrond staan, meldt de Volkskrant. Anderhalf jaar geleden leek er een oplossing te zijn gevonden voor deze groep, maar die biedt in de praktijk weinig soelaas.
11 feb 2014 Nieuws

Beantwoording Kamervragen over onverkoopbare huizen door erfpacht

Antwoorden van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) op de vragen van de Kamerleden Visser en Aukje de Vries (beiden VVD) over het bericht dat huizen door erfpacht nog altijd onverkoopbaar zijn.
2 feb 2014 Kennis

Themanummer: Erfpacht

Alleen voor (kennisbank)abonnees
Een dynamisch kennisdocument met vakinfo over 'Erfpacht'. Dit document wordt geregeld bijgewerkt, zodat informatie actueel blijft. Handig als naslag, of om uw (PE)vakkennis op te frissen.
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.