Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 mei 2013 Kennis

Landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen (met checklisten)

Per 1 april 2013 geldt binnen de Rechtspraak een landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen voor de afhandeling van de vermogensrechtelijke kant bij of na een echtscheiding. Het gaat bijvoorbeeld om de verdeling of verrekening van bankrekening(en), een huis, de hypotheek, verzekeringspolissen en schulden. Als downloads zijn diverse checklisten beschikbaar.
27 mrt 2013 Nieuws

'Vergeten' verdeling pensioenaanspraken na scheiding alsnog opeisbaar

Verjaring bij verdeling van pensioenrechten is niet van toepassing, stelt de Rechtbank. De vrouw (eiser) stelt dat partijen nimmer afspraken hebben gemaakt over de verdeling van de tijdens het huwelijk opgebouwde pensioenrechten. Zij vordert, samengevat, de verdeling van het door de man opgebouwde nabestaanden- en ouderdomspensioen met veroordeling van de man om aan de uitvoering hiervan mee te werken en tot betaling van de deswege verschuldigde gelden over te gaan.
22 feb 2012 Kennis

Boedelscheiding bij echtscheiding

Als twee personen in gemeenschap van goederen trouwen, vloeien beider vermogens samen. Dit heet "boedelmenging". Als gehuwden met gemeenschappelijk vermogen uit elkaar gaan, moet de boedel worden gescheiden of verdeeld. Daarbij zal de gemeenschappelijke woning op naam van één van de partners kunnen worden gesteld. Een boedelscheiding kan lang duren, bijvoorbeeld als de partijen het niet eens kunnen worden.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.