Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 apr 2023 Nieuws

wetsvoorstel Wet implementatie Richtlijn betalingsdienstaanbieders

Staatssecretaris Van Rij reageert op het advies van de Raad van State over het wetsvoorstel Wet implementatie Richtlijn betalingsdienstaanbieders.
25 jan 2023 Nieuws

Toegang tot financiële dienstverlening voor verbetering vatbaar

Nederlanders met beperkte digitale vaardigheden kunnen aanzienlijke belemmeringen ervaren in de toegang tot financiële producten en diensten. Door de toenemende digitalisering moeten mensen steeds meer, en steeds moeilijkere, digitale handelingen kunnen uitvoeren.
22 jun 2022 Nieuws

PSD2

Minister Kaag deelde de nationale evaluatie van de herziene Richtlijn betaaldiensten (Payment Services Directive, PSD2) met de Tweede Kamer.
20 mei 2022 Nieuws

Imputatieregeling betalingsachterstand zorgverzekering

Een vordering van een zorgverzekeraar wordt door de rechter afgewezen. De zorgverzekeraar heeft imputatieregeling 6:43 BW onjuist toegepast.
14 dec 2021 Nieuws

Wet implementatie richtlijn betalingsdienstaanbieders (internetconsultatie)

Op 18 februari 2020 heeft de Raad van de Europese Unie Richtlijn (EU) 2020/284 (richtlijn betalingsdienstaanbieders) aangenomen. Op grond van deze richtlijn worden betalingsdienstaanbieders verplicht om onder voorwaarden alle betaaldata van grensoverschrijdende transacties te delen met de Belastingdienst.
25 feb 2021 Nieuws

Jongeren bankieren veel onveiliger dan ouderen

Bankpasje ‘uitlenen’, nooit betalingen controleren en toestel- of pincode niet afschermen: jongeren tussen de 18 en 24 jaar doen het tot vijf keer vaker dan zestigplussers. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor fraude met mobiel bankieren, internetbankieren en hun betaalpas.
15 okt 2020 Nieuws

Aandachtspunten voor beslismomenten bij betalingsproblemen leningen

De AFM roept geldverstrekkers op om de komende tijd goed en blijvend voorbereid te zijn op klanten die mogelijk financieel in de knel komen.
14 sep 2020 Nieuws

Besluit verwijzingsportaal bankgegevens

De Wet verwijzingsportaal bankgegevens strekt ertoe het proces van het verstrekken van bepaalde gegevens door banken en andere betaaldienstverleners, alsmede het door bepaalde overheidsinstanties vorderen en opvragen van die gegevens bij banken en andere betaaldienstverleners, te automatiseren en daarmee efficiënter te laten verlopen. Hiertoe wordt de Wet op het financieel toezicht (Wft) gewijzigd.
7 jul 2020 Nieuws

wijziging besluit uitvoering EU-verordeningen financiele markten (MIF) (Internetconsultatie)

In dit besluit wordt de maximale afwikkelvergoeding voor binnenlandse debetkaarttransacties van consumenten aangepast in artikel 6a van het besluit uitvoering EU-verordeningen financiële markten. Daarbij wordt het huidige maximum van € 0,02 gehandhaafd, waarbij dit maximum niet langer een gewogen gemiddelde zal zijn, maar zal gelden per transactie.
23 jun 2020 Nieuws

Bank draait deels op voor niet-toegestane betalingstransacties

Consument is gedurende twee jaar misleid door een familielid. Het familielid hielp hem met internetbankieren, maar zorgde er ondertussen voor dat er ook overboekingen aan hem plaatsvonden.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.