Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
25 okt 2023 Nieuws

Familielening

Belanghebbende is een eigenwoningschuld aangegaan bij zijn schoonvader. De rechtbank is van oordeel dat belanghebbende niet aannemelijk heeft gemaakt dat de overeengekomen rente zakelijk is. Het bedrag van de in 2018 betaalde rente is daarom niet volledig aftrekbaar.
21 dec 2022 Nieuws

Wettelijke rente - maximum kredietvergoeding

Met dit besluit wordt per 1 januari 2023 de wettelijke rente als bedoeld in artikel 119 van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek aangepast van 2% naar 4%.
18 jan 2022 Nieuws

Rentewijzigingsbeding in hypothecaire geldlening

Deze procedure gaat over de vraag of een bepaald beding in de tussen partijen gesloten kredietovereenkomst oneerlijk is en, zo ja, of dit beding om die reden rechtsgeldig is vernietigd. Het beding waarover het gaat geeft aan X de bevoegdheid de rente te wijzigen.
21 dec 2021 Nieuws

Geen actie geldverstrekker na extra aflossingen (verhouding LTV)

De bank heeft de consumenten in 2016 een hypothecaire geldlening verstrekt. Korte tijd later hebben de consumenten één van de drie leningdelen vervroegd terugbetaald. De consumenten vinden dat de bank op dat moment de risicoklasse had moeten aanpassen.
16 jun 2021 Nieuws

Een opslag van 0,8% op hypotheekrente redelijk?

De consumenten beklagen zich erover dat de bank een opslag van 0,8% in rekening brengt omdat hun woning een agrarische bestemming heeft en daarom als afwijkend onderpand beschouwd wordt. Volgens de consumenten is deze opslag onterecht, omdat de bank de opslag niet op basis van haar daadwerkelijke risico heeft bepaald.
4 jun 2020 Nieuws

Aantrekkelijk rentevoordeel met NHG

In 2019 was de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wederom populair onder woningeigenaren. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Zo’n 70% van nieuwe hypotheken in Nederland onder de NHG kostengrens werd afgesloten met NHG, zodat huishoudens in de toekomst eventueel gebruik kunnen maken van het vangnet van de organisatie.
7 mei 2020 Nieuws

Gevalideerd taxatierapport of waardeverklaring?

Consument heeft een waardeverklaring bij de Geldverstrekker aangeleverd, om daarmee aan te tonen dat de waarde van zijn woning gestegen is en dat een opslag op zijn hypotheekrente daarom verwijderd kan worden.
15 okt 2019 Nieuws

Bij LTV rekening houden met medeschuldenaarschap ouders?

Consument heeft een hypothecaire geldlening afgesloten bij de Bank. De ouders van Consument hebben zich voor een bedrag van € 183.600,-- als mededebiteur aan de geldlening verbonden. Consument stelt dat de Bank bij de bepaling van de schuldmarktwaardeverhouding ten onrechte niet heeft gekeken naar het daadwerkelijke risico van de geldlening.
6 aug 2019 Nieuws

Energiebesparing nog geen speerpunt bij geldverstrekkers

Vorig jaar toonde Vereniging Eigen Huis aan dat de helft van de geldverstrekkers het verduurzamen van de woning bij de aankoop niet stimuleert. Recent onderzoek van de vereniging laat zien dat er sinds vorig jaar weinig veranderd is.
28 mrt 2019 Nieuws

Kamervragen spaarhypotheek

Minister W.B. Hoekstra heeft antwoorden gegeven op Kamervragen 'over het discrimineren door banken van klanten met een spaarhypotheek'.
Getoond 1 tot 10 van 24. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.