Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
7 mrt 2022 Nieuws

Opletten met vergoedingsrente

De consumenten hebben een hypothecaire geldlening die uit twee leningdelen bestaat. Omdat de rentevastperiode van een leningdeel per 1 maart 2021 zou aflopen, heeft de bank de consumenten hierover geïnformeerd. Voor het andere leningdeel stond de rente vast tot 1 maart 2031. De consumenten hebben vervolgens een voorlopige berekening van de vergoeding voor vervroegd aflossen van hun hypothecaire geldlening opgevraagd.
22 dec 2021 Nieuws

Informatiedocumenten niet toereikend?

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een discussion paper opgesteld over de rol van wettelijk verplichte precontractuele informatiedocumenten bij consumentenbescherming. Deze documenten zijn vaak zo technisch en gedetailleerd dat consumenten ze moeilijk kunnen begrijpen.
30 dec 2019 Nieuws

Kamervragen termen ‘budget’, ‘inflatie’ en ‘rente’

Minister W.B. Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat slechts 6 op de 10 Nederlanders weten wat de termen ‘budget’, ‘inflatie’ en ‘rente’ betekenen.
29 aug 2018 Nieuws

Onduidelijke verzekeringsvoorwaarde voor risico van verzekeraar

De aanbouw aan een woning, de plaatsing van een schutting en de beplanting te dicht bij de erfgrens leiden tot juridische geschillen tussen een consument en zijn buren. De consument doet verschillende meldingen bij zijn rechtsbijstandverzekeraar. De uitvoerder van de rechtsbijstand beschouwt de meldingen als één kwestie en kent daarom eenmaal een kostenmaximum van 12.500 euro voor externe rechtsbijstand toe.
26 jul 2018 Kennis

Begrippenlijst inkomstenbelasting

In een handzaam overzicht (alfabetisch) worden diverse fiscale begrippen kort omschreven. Het document bevat 46 pagina's met een trefwoord en korte uitleg.
15 mrt 2018 Nieuws

Marktmonitor 2018 voor Adviseurs en bemiddelaars

Vanaf begin april 2018 kan de eerste groep adviseurs en bemiddelaars de marktmonitor 2018 invullen. De marktmonitor is de jaarlijkse uitvraag van de AFM onder adviseurs, bemiddelaars en gevolmachtigd agenten.
6 mrt 2018 Nieuws

Toelichting begrippen CPB publicatie

Vandaag is er een nieuwe raming van de koopkrachtontwikkeling in 2018 en 2019 verschenen. Wat bedoelen ze precies met koopkracht? Hoe komen de koopkrachtcijfers tot stand? Wat kun je ermee? En hoe lees je een medianentabel, een boxplot of een puntenwolk?
23 feb 2018 Nieuws

Cursus online belastingaangifte doen

De online belastingaangifte van inloggen tot versturen. Elk onderdeel komt aan bod, zodat u weet wat u waar moet invullen. U vindt er uitleg over fiscaliteit, maar ook rekenhulpen en oefenopgaven. Deze cursus is samengesteld door de Belastingdienst.
31 aug 2016 Nieuws

Kamerbrief over gebruikte terminologie Wet bescherming erfgenamen tegen schulden

Minister van der Steur heeft op het verzoek van de Vaste Commissie van Veiligheid en Justitie zijn reactie naar de Eerste Kamer gestuurd. De commissie had om een reactie verzocht over de gebruikte terminologie in de Wet bescherming erfgenamen tegen schulden. Leden van de Kamer hadden hierin een mogelijke verkeerde woordkeuze geconstateerd.
10 sep 2014 Nieuws

Wanneer bemiddelt een vergelijkingssite?

Omdat financiële dienstverlening in toenemende mate online plaatsvindt, stellen marktpartijen de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregeld de vraag wanneer er sprake is van bemiddelen bij online dienstverlening.
Getoond 1 tot 10 van 16. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.