Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
23 jan 2020 Nieuws

Beneficiaire aanvaarding en hoofdelijke aansprakelijkheid

Consument en wijlen haar echtgenoot hebben de woning in maart 2014 verkocht. De verkoopopbrengst was niet genoeg om de openstaande hypotheekschuld af te lossen. Er bleef een restschuld over van € 12.546,44. Partijen zijn hiervoor in maart 2014 een restschuldregeling overeengekomen.
9 jan 2019 Nieuws

Verzoek om alsnog de nalatenschap beneficiair te aanvaarden

Een erflater huurde een woning en had nagenoeg geen vermogen. Op de datum van overlijden waren er geen openstaande schulden. De erfgenamen hebben nog de huur van augustus en september voldaan en inmiddels is de betaalrekening negatief. Een spaarrekening was er niet.
14 aug 2018 Nieuws

Zuiver aanvaarden nalatenschap, tegenvaller...

Erfgenamen hebben door hun handelen een nalatenschap zuiver aanvaard. Nadien 'duikt' toch nog een onvoorziene schuld op. De erfgenamen vragen dan ook de rechtbank te worden ontheven van de verplichting de schuld uit hun eigen vermogen te voldoen.
23 mrt 2018 Nieuws

Kamervragen bericht uitvaartkosten voor rekening mantelzorger

Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over de vraag of het acceptabel is dat een mantelzorger de kosten van een begrafenis moet betalen. Dit vanwege onbekendheid met de Wet op de lijkbezorging (Wlb).
31 aug 2016 Nieuws

Kamerbrief over gebruikte terminologie Wet bescherming erfgenamen tegen schulden

Minister van der Steur heeft op het verzoek van de Vaste Commissie van Veiligheid en Justitie zijn reactie naar de Eerste Kamer gestuurd. De commissie had om een reactie verzocht over de gebruikte terminologie in de Wet bescherming erfgenamen tegen schulden. Leden van de Kamer hadden hierin een mogelijke verkeerde woordkeuze geconstateerd.
8 jun 2016 Nieuws

Wetsvoorstel betere bescherming erfgenaam

De Eerste Kamer heeft met algemene stemmen een wetsvoorstel aangenomen van minister Van der Steur waardoor erfgenamen hun privévermogen beter kunnen beschermen tegen een onverwachte schuld uit een erfenis. De regeling treedt op 1 september 2016 in werking.
24 mei 2016 Nieuws

Wetsvoorstel Wet Bescherming erfgenamen tegen schulden

Minister van der Steur heeft de nota naar aanleiding van het verslag en een nota van wijziging bij het wetsvoorstel Wet bescherming erfgenamen tegen schulden naar de Tweede Kamer gestuurd. Hieronder een aantal citaten uit de nota.
2 feb 2016 Nieuws

Aantal verwerpingen en beneficiaire aanvaardingen neemt toe

Volgens Netwerk Notarissen is het aantal beneficiaire aanvaardingen en verwerpingen opnieuw gestegen. Erfgenamen aanvaarden erfenissen beneficiair als ze niet met eigen portemonnee de schulden uit een erfenis willen betalen. Door te verwerpen doet een erfgenaam afstand van de hele erfenis.
12 jun 2015 Nieuws

Erfgenamen beter beschermd

Minister Van der Steur wil erfgenamen beter beschermen tegen nalatenschapsschulden. Door een wijziging van het erfrecht kan een erfgenaam zijn privévermogen straks beter beschermen tegen een onverwachte schuld van de erflater. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat naar de Tweede Kamer is gestuurd.
18 sep 2014 Nieuws

Raad voor de rechtspraak: alle risico’s erfgenamen uitsluiten

De Raad voor de rechtspraak plaatst kritische kanttekeningen bij het wetsvoorstel dat erfgenamen moet beschermen tegen onverwachte schulden. In plaats daarvan pleit de Raad voor een stelsel waarin voor erfgenamen alle financiële risico’s zijn afgedekt.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.