Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 mrt 2022 Nieuws

Meer transparantie over inkomsten digitale platformen

Het wetsvoorstel transparantie over inkomsten digitale platformen (ook wel DAC7) is aangeboden aan de Tweede Kamer.
24 jun 2021 Kennis

Handreiking beoordeling bron van inkomen

Beoordeling of sprake is van een bron van inkomen is uitsluitend gebaseerd op jurisprudentie en dat kan lastig zijn. Daarnaast is beoordeling van de bron ook afhankelijk van de feiten en omstandigheden. Met deze handreiking (Belastingdienst) inclusief overzichtelijke infographic krijgt u handvatten voor de beoordeling of bij een activiteit sprake is van een bron van inkomen of niet.
5 jan 2021 Nieuws

Inkomsten uit verhuur gedeelte van de eigen woning

De inspecteur stelt zich op het standpunt dat de uitspraak van de rechtbank onjuist is. Naar zijn mening dienen de voordelen uit verhuur van een gedeelte van de woning van belanghebbende op grond van artikel 3.113 van de Wet IB 2001 belast te zijn als voordelen uit het tijdelijk ter beschikking stellen van de eigen woning aan derden. Belanghebbende betwist het standpunt van de inspecteur en concludeert dat de uitspraak van de rechtbank juist is.
30 mei 2018 Nieuws

Fiscale aspecten van cryptovaluta

Staatssecretaris M. Snel heeft antwoorden gegeven op de vragen van de vaste commissie van Financiën aan de staatssecretaris van Financiën over de fiscale behandeling van cryptovaluta.
7 sep 2016 Nieuws

Wob-verzoek naar rapport onderzoek Belastingdienst over interneteconomie

Er is een Wob-verzoek gedaan naar documenten over een onderzoek van de Belastingdienst naar tijdelijke verhuur en interneteconomie. Er is naar aanleiding daarvan een intern rapport van een studie daarover grotendeels openbaar gemaakt.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.