Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 jan 2022 Nieuws

Onbewerkte kopie van ID-bewijs

In een uitspraak gaat de Geschillencommissie van Kifid uitgebreid in op de vraag wat een bank mag opvragen en vastleggen (ID-bewijs).
20 okt 2020 Nieuws

Geen BSN-nummer meer vermelden op loonstroken

Brancheorganisaties van onder meer banken, verzekeraars en IT-leveranciers hebben de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) gevraagd geen Burger Service Nummer (BSN) meer op de loonstroken en jaaropgaven te vermelden.
25 mrt 2020 Nieuws

Uitstel van aangifte krijgen?

Kunnen ouderen die belastingaangifte doen met hulp, uitstel van aangifte krijgen? Kan dit ook automatisch omdat deze ouderen het uitstel niet zelf kunnen aanvragen?
5 jun 2019 Nieuws

Gebruik burgerservicenummer (BSN) bij (hypotheek)advies

Het burgerservicenummer (BSN) is een persoonsnummer dat in de eerste plaats bedoeld is voor het contact tussen burgers en de overheid. Organisaties buiten de overheid mogen het BSN alleen gebruiken als dat wettelijk is bepaald. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een aantal antwoorden gegeven op vragen over BSN.
30 aug 2018 Nieuws

Wetsvoorstel wijziging van de Wet op het financieel toezicht

Minister Hoekstra van Financiën stuurde de Tweede Kamer het Nader Rapport inzake het voorstel tot wijziging van de Wet op het financieel toezicht in verband met het nader regelen van het gebruik van het burgerservicenummer (BSN) bij de uitvoering van het depositogarantiestelsel.
20 apr 2018 Nieuws

Kamervragen over btw-nummer en burgerservicenummer

Staatssecretaris M. Snel stuurde de Tweede Kamer antwoorden op Kamervragen over het btw-nummer van zzp-ers dat het burgerservicenummer bevat.
14 jun 2017 Nieuws

AP onderzoekt verwerking BSN in btw-nummers zzp'ers

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoekt of de Belastingdienst een wettelijke grondslag heeft voor het verwerken van het burgerservicenummer (BSN) in btw-identificatienummers van zzp'ers. De afgelopen maanden heeft de AP verzoeken van zzp'ers gekregen om zich hier over uit te spreken.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.