Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
17 mrt 2024 Nieuws

Buitenlandse lening waarbij de eerste 24 maanden niet wordt afgelost

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord over de situatie waarin een kwalificerende buitenlandse belastingplichtige een overeenkomst van geldlening met een nieuwbouw- of verbouwingsdepot bij een buitenlandse bank heeft afgesloten, waarin is overeengekomen dat de eerste 24 maanden niet wordt afgelost.
15 mrt 2024 Nieuws

Buitenlandse lening voor aankoop woning

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord over de situatie waarin een kwalificerende buitenlandse belastingplichtige voor de aankoop van een bestaande woning in het buitenland een overeenkomst van geldlening bij een buitenlandse bank heeft afgesloten, waarin is overeengekomen dat de aflossing aanvangt op het moment dat de woning juridisch is geleverd.
13 mrt 2024 Nieuws

Aftrek van advies- en afsluitkosten in verband met een nieuw rentecontract

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de advies- en afsluitkosten die een geldverstrekker in rekening brengt in verband met het afsluiten of aanpassen van het rentecontract voor de eigenwoningschuld behoren tot de aftrekbare kosten met betrekking tot een eigen woning.
13 mrt 2024 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over eigenwoningschuld

De Kennisgroep onroerende zaken heeft een vraag beantwoord over de renteaftrektermijn in een situatie waarin een eigenwoningschuld in de periode van 2001 tot en met 2012 is afgelost, vervolgens een eigenwoningschuld wordt aangegaan voor de verbouwing, de woning wordt verkocht en een nieuwe woning wordt aangekocht.
13 mrt 2024 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over gedeeltelijk aflossen BEWS

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord wat de fiscale gevolgen zijn als een belastingplichtige zijn bestaande eigenwoningschuld in het verleden deels heeft afgelost en hij vervolgens zijn bestaande eigenwoningschuld en eigenwoningschuld oversluit en een nieuwe schuld voor verbouwing aangaat.
13 mrt 2024 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over individuele en buitensporige last in box 3

De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst heeft de vraag beantwoord welke aspecten van belang zijn bij het beoordelen of sprake is van een individuele en buitensporige last in box 3.
4 mrt 2024 Nieuws

Aftrekbaarheid rente bij een rentevastperiode die langer loopt dan de resterende looptijd

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de hogere rente volledig onder de aftrekbare kosten met betrekking tot een eigen woning valt, als een belastingplichtige bij het verstrijken van de rentevastperiode van de lening het renteaanbod van de bank niet aanvaardt, maar kiest voor een rentevastperiode die langer is dan de resterende looptijd van zijn lening met een hoger rentepercentage.
4 mrt 2024 Nieuws

Salderen rente op een nieuwbouwdepot

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een belastingplichtige met een nieuwbouwdepot de betaalde rente gedurende de eerste zes maanden volledig mag aftrekken en deze dus niet hoeft te salderen met de op het nieuwbouwdepot ontvangen rente.
4 mrt 2024 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over het in aftrek brengen van rente over de eigenwoningschuld

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een belastingplichtige de keuze heeft om de betaalde rente van de eigenwoningschuld niet in de aangifte op te geven, als hij wel recht op renteaftrek heeft.
16 feb 2024 Nieuws

VvE en verstrekte opdracht op 31 december

(Toetsing box 3, peildatum 1 januari)
Mag voor de bepaling van de waarde van een VvE-lidmaatschapsrecht op de peildatum voor box 3 het banksaldo van de VvE worden verminderd met een reeds verstrekte opdracht voor onderhoudswerkzaamheden?
Getoond 1 tot 10 van 150. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.