Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 okt 2021 Nieuws

Wijziging van de Beleidsregel Reikwijdte en Uitvoering Depositogarantiestelsel

Met de voorgenomen wijziging van de Beleidsregel Reikwijdte en Uitvoering Depositogarantiestelsel geeft DNB nadere duidelijkheid richting banken en depositohouders over de reikwijdte van de bescherming door het depositogarantiestelsel en hoe wordt omgegaan met een aantal gevallen dat zich kan voordoen tijdens een uitkeringssituatie.
17 jan 2020 Nieuws

Geen verplichting voortzetten SEW aandeel overledene

Consument heeft een spaarrekening eigen woning (SEW). Na het overlijden van zijn echtgenote in 2012 heeft de Bank de helft van de op dat moment opgebouwde waarde in de SEW afgelost op de hypothecaire geldlening. Fiscaal bestaat er ook de mogelijkheid van voortzetting. Consument klaagt dat de Bank hem die mogelijkheid ten onrechte niet aangeboden heeft.
7 aug 2019 Nieuws

Verpand vermogen en risicoklasse-indeling

Een Consument wil dat het kapitaal dat hij op de bankspaarrekening heeft gespaard, wordt meegenomen bij de berekening van de schuldmarktwaardeverhouding. Als de Bank de schuld-marktwaardeverhouding zou berekenen zoals door Consument wordt verzocht, dan zou de lening in een lagere smv-klasse of risicoklasse worden ingedeeld met als gevolg dat Consument een lagere rente aan de Bank verschuldigd is (vanwege de rentekorting die de Bank geeft omdat het risico lager is geworden).
3 mrt 2016 Nieuws

Kifid: onvolledig advies lifetimevrijstelling SEW

Consument is - na advies van de tussenpersoon - in 2012 een bankspaarhypotheek aangegaan. In 2014 is gebleken dat hij niet is geïnformeerd over de belastingheffing aan het einde van de looptijd van de lening. De tussenpersoon dient de door Consument te lijden schade, rekening houdend met de omstandigheden en vast te stellen naar redelijkheid, te vergoeden.
16 mei 2013 Nieuws

Aanpassing depositogarantiestelsel (Wijzigingswet FM2014)

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer de 'Wijzigingswet financiële markten 2014' toegezonden. Daarin wordt ook de aanpassing van het depositogarantiestelsel in samenhang met spaarrekeningen eigen woningen (SEW) meegenomen.
13 feb 2013 Kennis

Vragen en antwoorden Kennisgroep Verzekeringsproducten spaar/beleggingsrekening eigen woning

De Kennisgroep Verzekeringsproducten heeft antwoorden gegeven op helpdeskvragen over de Wet "Lijfrentesparen en Eigen Woning Sparen" gepubliceerd op het internet. (deze antwoorden vormen geen beleid door of namens de staatssecretaris van Financiën maar zijn standpunten rechtstreeks voortvloeiend uit wet- en regelgeving)
13 feb 2013 Kennis

Omzetting KEW in SEW/BEW

Omzetting kapitaalverzekering in Spaarrekening eigen woning
21 sep 2012 Nieuws

Versobering depositogarantiestelsel voor SEW rekeningen

In het wijzigingswetsvoorstel Financiële Markten 2014 wordt voorgesteld de bankspaardeposito's eigen woning niet meer onder de depositogarantieregeling te laten vallen.
27 aug 2012 Nieuws

Succes banksparen ten koste van levenmarkt

Het tegoed van Nederlandse huishoudens op bankspaarrekeningen is nu, na vier jaar sinds de introductie in 2008, volgens berekeningen van IG&H Consulting het afgelopen jaar gegroeid met 79% tot een totaal vermogen van 12,7 miljard euro.
12 jun 2012 Kennis

Voorwaarden SEW

 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.