Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
8 dec 2023 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over de aflossing van een leningdeel dat behoort tot de bestaande eigenwoningschuld

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de gehele aflossing van één enkel leningdeel dat behoort tot de bestaande eigenwoningschuld leidt tot het stuiten van de 30-jaarstermijn met betrekking tot de aftrekbare kosten eigen woning.
14 mrt 2022 Kennis

KEW goedkeuring

In 2009 heeft toenmalig staatssecretaris De Jager al een 'goedkeuring' verleend. Nu is deze goedkeuring formeel vastgelegd.
15 nov 2021 Nieuws

Rechtspraak Hoger beroep hypotheekrenteaftrek bij echtscheiding

Een vrouw heeft de gemeenschappelijke woning verlaten en gaat elders wonen. De man (blijft achter in de woning) levert niet het bewijs dat hij op grond van een met de vrouw gemaakte afspraak haar deel van de hypotheekrente als alimentatie heeft betaald. Ook is er geen bewijs dat de woning vanaf datum feitelijke scheiding economisch geheel het eigendom van de man was.
2 nov 2021 Nieuws

Op termijn kasrondje hypotheekrenteaftrek?

Vereniging Eigen Huis heeft een onderzoek laten verrichten door SEO. Een interessante conclusie is dat op termijn de huiseigenaren de hypotheekrenteaftrek (indirect) zelf financieren, waardoor het huidige hypotheekrenteaftrek stelsel (onkosten voor de overheid vanwege belastingteruggave) omslaat in een 'verdienmodel' voor de overheid.
15 okt 2021 Nieuws

Reparatiewetgeving hypotheekrenteaftrek in de maak

Staatssecretaris Vijlbrief stuurde de voorgenomen wetswijzigingen van de toepassing eigenwoningregeling bij partners naar de Tweede Kamer.
2 jun 2021 Nieuws

Wijzigingen NHG (juli 2021)

De Voorwaarden en Normen van NHG worden per 1 juli 2021 op een aantal punten aangepast. Een aantal wijzigingen zijn bekend gemaakt. Streven is rond 23 april de definitieve Voorwaarden en Normen 2021-2 te publiceren.
26 apr 2021 Nieuws

Gewijzigde NHG voorwaarden (juli 2021)

NHG heeft de gewijzigde voorwaarden (V&N 2021, versie juli 2021) gepubliceerd. De belangrijkste tussentijdse wijzigingen in de Voorwaarden en Normen voor een hypotheek met NHG in 2021 zijn op een rijtje gezet.
16 dec 2019 Nieuws

Evaluatierapporten eigenwoningregeling

Geen hypotheek(verleden)register te verwachten
De beleidswijzigingen sinds 2001 die in het onderzoek zijn betrokken betreffen de bijleenregeling, de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld (zogenoemde regeling Hillen), de verhoging van het eigenwoningforfait voor woningen vanaf een bepaalde waarde, de fiscale aflossingseis en de tariefmaatregel voor aftrekbare kosten eigen woning.
Het is naar de mening van het kabinet aan een volgend kabinet om eventueel verdere stappen in de wijzigingen van de hypotheekrenteaftrek te zetten.
29 aug 2018 Nieuws

Onjuiste fiscale einddatum bij herfinanciering

Consument stelt dat de Bank tekortgeschoten is in de informatieverstrekking over de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente en aldus haar zorgplicht heeft geschonden. Consument heeft in 2007 zijn hypotheek overgesloten.
24 apr 2018 Nieuws

Beschikking renteaftrekstand

Vereniging Eigen Huis pleit er voor dat de Belastingdienst huiseigenaren op verzoek een 'beschikking renteaftrekstand' verstrekt.
Getoond 1 tot 10 van 29. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.