Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 apr 2024 Nieuws

Check service samenlevingscontract

Reminder
Heeft u wel eens een samenlevingscontract bij uw klant opgevraagd? En zou u een paar punten willen benoemen in het adviesrapport? Daarvoor hebben we voor de abonnees een tijdelijke Fintool service.
6 mrt 2024 Nieuws

Aftrek van advieskosten als de lening niet wordt afgesloten of aangepast?

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of advieskosten aftrekbaar zijn als de lening niet wordt afgesloten of aangepast.
16 feb 2024 Nieuws

Zes voorbeelden om te vermijden/ voorkomen

In een uitgebreid kennisartikel gaat Kifid in op de (on)mogelijkheden voor consumenten voor het eisen van een schadevergoeding bij een conflict tussen een consument en een hypotheekadviseur.
24 jan 2024 Nieuws

Echtscheiding, aankoop andere woning, niet zonder risico's

Een ex-partner heeft een ander huis gekocht, terwijl de oude (gezamenlijke) woning nog niet verkocht was. De aankoop slaagde niet. De vraag was of gedaagde terecht een beroep had gedaan op het financieringsvoorbehoud in de koopovereenkomst.
15 jan 2024 Kennis

Simpele casus, of toch niet?

Een huiseigenaar uit 2014 die nu een andere woning aankoopt en bij u aanklopt voor een (her)financiering. Voor de meeste adviseurs dagelijkse kost. In een whitepaper laten we zien hoe €1 verschil een gehele lening in box 3 kan doen belanden. Een gevalletje 'het is maar net hoe je het bekijkt'....
27 okt 2023 Nieuws

Hypotheekadvies bij inperken schuldenlast

Echtpaar wil af van schuldenlast. Adviseur stelt oplossing voor waarbij potje uit hypotheekproduct wordt gebruikt bij nieuwe financiering. Risico van overlijden voordat beide echtelieden zijn geaccepteerd bij nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar.
9 okt 2023 Nieuws

Wijzigingswet financiële markten 2024

Dit wetsvoorstel maakt deel uit van de in beginsel jaarlijkse wijzigingscyclus van wet- en regelgeving op het terrein van de financiële markten. In deze cyclus worden kleinere onderwerpen opgenomen die geen separaat voorstel rechtvaardigen.
12 jun 2023 Nieuws

Splitsen hypotheek is geen recht

In 2022 is de relatie van de consument beëindigd en hebben de consument en zijn ex-partner besloten beiden een nieuwe woning te kopen en de gezamenlijke woning te verkopen.
15 mei 2023 Nieuws

Wijs consument (tijdig) op bereidstellingsprovisie

De consumenten hebben zich tot de adviseur gewend voor advies en bemiddeling bij het verkrijgen van een hypothecaire geldlening. De geldlening hebben zij verkregen, maar de consumenten klagen over de dienstverlening. Het staat vast dat de adviseur de consumenten niet heeft geïnformeerd over de mogelijke kosten (bereidstellingsprovisie) van de verlenging van het bindend hypotheekaanbod.
5 apr 2023 Nieuws

Leg vraagstelling DUO / Lease vast in dossier

Bijna twee op de vijf hypotheeksluiters reserveerden bij het recent afsluiten van de nieuwe hypotheek een bedrag voor verduurzaming. Van de hypotheekbezitters gaf ongeveer 40% aan de eigen woning in het afgelopen jaar (verder) te hebben verduurzaamd. De overgrote meerderheid van de hypotheekbezitters gebruikte hiervoor spaargeld. Dat blijkt uit twee onderzoeken van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder recente hypotheeksluiters en onder hypotheekbezitters.
Getoond 1 tot 10 van 175. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.