Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
8 jun 2022 Nieuws

Intentieverklaring ‘samen doorbouwen in onzekere tijden’ tegen stijgende bouwkosten

Minister De Jonge en minister Harbers hebben samen met de ontwerp- bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen een intentieverklaring ‘Samen doorbouwen in onzekere tijden’ getekend.
22 apr 2014 Nieuws

Hypotheekregels niet toereikend bij nieuwbouwrente, volgens DFT

De Telegraaf schreef afgelopen zaterdag dat de nieuwe fiscale regels voor hypotheken voor nieuwbouwhuizen op zijn zachtst gezegd rammelen. Dit stellen onafhankelijke deskundigen vast. De consequentie van ’die blunders’ is dat de hypotheekrenteaftrek van nieuwbouwwoningen onbedoeld op de tocht is komen te staan, schrijft de Telegraaf.
22 apr 2014 Nieuws

VVD vraagt duidelijkheid over renteaftrek nieuwbouwwoningen

Tijdens het 'Vragenuurtje' in de Tweede Kamer zijn mondelinge vragen gesteld door Neppérus (VVD). Kunnen kopers van nieuwbouwwoningen hun hypotheekrente nog wel aftrekken? Neppérus (VVD) vraagt zich dat af op basis van een artikel in De Telegraaf van 26 januari. Minister Blok (Wonen) verzekert dat de hypotheekrenteaftrek voor deze groep in stand blijft.
22 apr 2014 Nieuws

Blok gaat fout bouwrente repareren

De NVM bericht op haar website dat minister Blok van Wonen een 'fout' in de wet gaat repareren, waardoor huizenverkopers alleen hypotheekrenteaftrek krijgen als ze hun schuld aflossen. Hierdoor zouden sommige kopers van nieuwbouwhuizen onbedoeld van een deel van hun aftrek worden beroofd. DFT schreef hier zaterdag jl. al over in een eerder gepubliceerd artikel.
22 apr 2014 Kennis

Besluit bouwrente (reparatiewetgeving)

Besluit vervallen - zie 'Intrekking diverse besluiten' artikel
In een eerder artikel is aangegeven dat de bouwrente die verschuldigd was bij nieuwbouw na tekenen van de koopovereenkomst niet aftrekbaar was. Dit omdat er geen annuïtaire lening met de aannemer overeengekomen was. Blok heeft toen aangegeven dat dit een ongewenste weeffout in de wetgeving was en dat er een correctie zou volgen. Dit is in een 'Besluit bouwrente' vastgelegd.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.