Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
13 mrt 2024 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over eigenwoningschuld

De Kennisgroep onroerende zaken heeft een vraag beantwoord over de renteaftrektermijn in een situatie waarin een eigenwoningschuld in de periode van 2001 tot en met 2012 is afgelost, vervolgens een eigenwoningschuld wordt aangegaan voor de verbouwing, de woning wordt verkocht en een nieuwe woning wordt aangekocht.
25 aug 2021 Nieuws

Concept-convenant afdwingbaar?

Bij beschikking van 19 februari 2014 van deze rechtbank is de echtscheiding tussen partijen uitgesproken. De beschikking is op 4 maart 2014 ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Ter verdeling van de huwelijksgemeenschap is een concept-convenant opgesteld. In dit convenant is voor zover van belang het volgende opgenomen:
30 mrt 2021 Kennis

Betaalpauze voor rente en aflossing eigenwoningschuld

Dit besluit bevat goedkeuringen waardoor een eigenwoningschuld die onder de fiscale aflossingseis valt, blijft behoren tot de eigenwoningschuld als met de geldverstrekker een betaalpauze voor rente en aflossing wordt overeengekomen vanwege (dreigende) betalingsproblemen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus en de daardoor ontstane aflossingsachterstand op een andere wijze dan waarin wettelijk is voorzien, wordt ingehaald.
30 jan 2019 Nieuws

OHA en aanpassing hypotheek

Consument en zijn ex-echtgenote zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de in 2011 afgesloten hypothecaire geldlening. Consument heeft in 2018 de Bank verzocht om zijn ex-echtgenote uit de hoofdelijke aansprakelijkheid te ontslaan. De Bank heeft hiervoor als voorwaarde gesteld dat, als gevolg van de gewijzigde fiscale wetgeving, de helft van de leensom naar een annuïtaire leenvorm moet worden omgezet.
23 jan 2019 Kennis

Draagplichtovereenkomst (1)

Kennisdocument: Exclusief voor Fintool-abonnees
In een aantal nieuwsbrieven zullen we bij de ‘draagplichtovereenkomst’ stilstaan. Aan de hand van een aantal casussen worden de 'pijnpunten' rondom een draagplichtovereenkomst weergegeven. Ook zullen we met een 'leidraad' voor notarissen komen, zodat de (hypotheek)adviseur de consument kan doorverwijzen naar de notaris.
Annuiteiten-rekenmodel.png
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel Annuïteiten - diverse varianten

Alleen voor abonnees
Handig rekenmodel voor berekenen van annuïteiten. Bereken: Annuïteiten(hypotheek) / Vanaf welk jaar "Wet Hillen" geldt bij annuïteitenhypotheek / * Bereken bij overig bekende gegevens: - rentepercentage / - aantal termijnen / - maximale hypotheek bij toegestane maandlast / - termijnbedrag / - afgeloste bedrag na x-maanden / - totaal betaalde rente na x-maanden / - restschuld na x-maanden / * Spaarinleg spaarhypotheek
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel - vergelijking tussen banksparen en annuiteiten

Met bijgaand rekenmodel kunt u snel laten zien wat de financiële nadelen zijn bij het alleen toestaan van rente aftrek op basis van annuïteiten. Er kan een vergelijking gemaakt worden tussen een bankspaarhypotheek en een annuïteitenhypotheek. Tevens is direct inzichtelijk - indien aflossingsvrij / annuïteiten met elkaar vergeleken wordt – wat de verminderde belastingteruggave is.
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel restantduur

Wat wordt de nieuwe restantduur bij een extra aflossing op een annuïteitenhypotheek, waarbij de wens van de klant is het (huidige) termijnbedrag ongewijzigd te laten?
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel benodigde aflossing

Hoeveel dient extra afgelost te worden om van een bestaande annuïteitenhypotheek de einddatum te vervroegen naar de pensioendatum van de geldlener.
26 sep 2017 Nieuws

Antwoorden Kamervragen verplichting hypotheekrenteaftrek

Staatssecretaris Wiebes heeft antwoorden gegeven op vragen over de verplichting tot gebruik van hypotheekrenteaftrek.
Getoond 1 tot 10 van 31. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.