Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
21 feb 2024 Nieuws

Handreiking MKB Opleverdossier

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) schrijft voor dat de aannemer zijn opdrachtgever bij de oplevering een dossier overhandigt.
4 okt 2023 Nieuws

AFM publiceert Leidraad duurzaamheidsclaims

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) publiceerde de Leidraad duurzaamheidsclaims. Met deze leidraad geeft de AFM handvatten aan financiële ondernemingen en pensioenuitvoerders voor het doen van correcte, duidelijke en niet-misleidende duurzaamheidsclaims.
28 jul 2023 Nieuws

Update Leidraad Pensioenadvies

In 2010 publiceerde de AFM haar eerste pensioenadviesleidraad. Deze werd gevolgd door een update in 2018. Vanwege de pensioentransitie, en de aanpassingen die daarvoor zijn gedaan in de Pensioenwet, is de leidraad nu geactualiseerd en is een aantal adviesthema’s toegevoegd.
20 jun 2023 Nieuws

Inkomensverklaring Ondernemer: nieuwe toetskaders

Samen met de rekenexperts en een aantal geldverstrekkers heeft NHG de toetskaders voor de Inkomensverklaring Ondernemer geactualiseerd. Het gaat hierbij om het verduidelijken van de kaders. Ook hebben ze extra rekenvoorbeelden toegevoegd. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen.
17 mei 2023 Nieuws

Handreiking Wet goed verhuurderschap

Op 1 juli 2023 treedt de Wet goed verhuurderschap in werking. Gemeenten moeten de wet gaan handhaven en een meldpunt inrichten voor klachten over verhuurders.
26 apr 2023 Nieuws

Leidraad Verkoop

Een leidraad over hoe corporaties in hun portefeuillestrategie actief kunnen sturen op de verkoop van (grondgebonden) woningen aan huurders die dat kunnen en willen.
19 apr 2023 Nieuws

Aanvulling Leidraad

Met een brief informeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de sector over een aanvulling van de leidraad ‘Vergoeding vervroegde aflossing van de hypotheek’. In deze Leidraad uit 2017 is toegevoegd op welk moment de vergelijkingsrente wordt vastgesteld. De sectorbrief en de aanvulling zijn vooraf geconsulteerd bij marktpartijen.
15 feb 2023 Nieuws

Voorlopige leidraad

Met de Voorlopige leidraad risicopreferentieonderzoek geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) pensioenuitvoerders richting en duidelijkheid bij het opzetten van het risicopreferentieonderzoek.
7 nov 2022 Nieuws

Voorlopige leidraad keuzebegeleiding

Goede keuzebegeleiding is van belang voor deelnemers in het nieuwe stelsel. Zij moeten in staat gesteld worden om een keuze te maken die past bij hun voorkeuren en financiële doelstelling of wensen. Om deze reden geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) pensioenuitvoerders met deze leidraad richting en duidelijkheid bij het inrichten, uitvoeren en doorlopend verbeteren van hun keuzebegeleiding aan deelnemers.
31 okt 2022 Nieuws

Proactieve inspanning zorgverzekeraars noodzakelijk

Zorgverzekeraars kunnen actiever sturen op het wegwerken van wachtlijsten en wachttijden in de medisch-specialistische zorg (msz). Zij zijn vooral faciliterend en te weinig sturend op een goede verdeling van de schaarse beschikbare capaciteit.
Getoond 1 tot 10 van 108. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.