Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
7 feb 2019 Nieuws

Naleving van contact-/omgangsafspraken na scheiding

In een onderzoeksrapport van Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) wordt ingegaan op de nakoming van afspraken over contact/omgang tussen minderjarige kinderen en ouders na scheiding. De achtergrond van dit onderzoek is het streven van de wetgever om met wetgeving en beleid de nadelige gevolgen van complexe scheidingen voor kinderen en ouders, terug te dringen.
7 feb 2019 Nieuws

Platform Scheiden zonder Schade

Hervormingsplannen familierechters overgenomen
De Rechtspraak is blij met de resultaten van het Platform Scheiden zonder schade, dat plannen heeft gemaakt om kinderen te beschermen tegen de schadelijke effecten van een problematische scheiding.
11 mei 2018 Nieuws

Uitvoeringsprogramma Scheiden zonder Schade

Binnen het Programma ‘Scheiden zonder Schade’ worden een aantal actielijnen gestart. Zo wordt o.a. nagedacht over het opzetten van een ‘scheidingsloket’.
3 mei 2018 Nieuws

Mogelijkheden premarital mediation

Het notariaat ziet mogelijkheden in premarital mediation. Bij die vorm van mediation praten stellen voordat ze gaan trouwen of samenwonen over een aantal essentiële zaken, zoals verdeling van arbeid en zorg.
1 mei 2017 Nieuws

Pilots regierechter in echtscheidingszaken succesvol

Een andere aanpak van scheidingszaken, waarbij 1 rechter de regie neemt en alle geschillen binnen een gezin behandelt, werkt. Dat blijkt uit experimenten bij de rechtbanken Noord-Nederland en Rotterdam. De betrokkenen zijn tevreden over de efficiënte, doelgerichte aanpak die daardoor mogelijk wordt. Bovendien blijkt de gekozen werkwijze te resulteren in kortere doorlooptijden.
26 apr 2017 Nieuws

Scheidingen 2016

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) heeft een factsheet 'Scheidingen' gepubliceerd. De factsheet geeft cijfermatige ontwikkelingen met betrekking tot scheidingen. De ontwikkelingen worden waar mogelijk geschetst over de periode 2001-2016.
23 feb 2017 Nieuws

Kamerbrief over voortgang aanpak complexe scheidingen

Minister Blok informeert de Tweede Kamer over de resultaten en ontwikkelingen bij de aanpak van complexe scheidingen. Daarnaast gaat hij in op het onderzoek 'Woonarrangementen van kinderen na scheiding, contactverlies met de uitwonende ouder en de effectiviteit van het ouderschapsplan'.
31 jan 2017 Nieuws

Betrokkenen positief over inzet gedragskundige bij vechtscheiding

Ouders, kinderen en rechters zijn tevreden over de inzet van gedragsdeskundigen als belangenbehartiger voor kinderen in complexe echtscheidingszaken. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft daar de afgelopen jaren een proef mee gehouden. De nieuwe werkwijze kent nog wel wat kinderziektes, blijkt uit onderzoek.
7 sep 2016 Nieuws

Divorce Challenge moet kinderen beschermen bij scheiding

Minister van der Steur heeft dinsdag 6 september de Divorce Challenge gestart door de website www.divorcechallenge.nl te lanceren. Het doel van de Challenge is het aantal vechtscheidingen terug te dringen en de negatieve gevolgen voor kinderen te verminderen. Dit door mensen uit te nodigen goede ideeën tegen vechtscheidingen in te dienen via de website.
10 apr 2014 Nieuws

Verbetering positie kinderen vechtscheiding

Staatssecretarissen Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) en Martin van Rijn (VWS) nemen maatregelen om de penibele positie van kinderen in een vechtscheiding te verbeteren. De bewindspersonen hebben hiertoe plannen opgesteld omdat zij van mening zijn dat kinderen nooit de dupe zouden mogen worden van een vechtscheiding.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.