Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
14 jun 2023 Nieuws

Implementatiewet richtlijn kredietservicers en kredietkopers (internetconsultatie)

Het wetsvoorstel implementeert Richtlijn (EU) 2021/2167 inzake kredietservicers en kredietkopers. Het voorstel introduceert in de Wet op het financieel toezicht een vergunningplicht en doorlopend toezicht voor partijen die niet-renderende kredietovereenkomsten servicen (kredietservicers).
26 feb 2023 Nieuws

Kamervragen over flitskredieten

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over flitskredieten die nog steeds worden aangeboden in Nederland.
6 sep 2021 Nieuws

Herziening richtlijn consumentenkrediet

Minister Sigrid A.M. Kaag heeft een aantal fiches aan de Tweede Kamer toegezonden, waaronder de fiche 'Fiche 5: Herziening richtlijn consumentenkrediet'.
30 mrt 2021 Nieuws

Kamervragen over flitskredieten

Minister Hoekstra van Financiën stuurde de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over flitskredieten.
8 okt 2019 Nieuws

Regeling aanpak flitskrediet

Deze regeling heeft tot doel het beperken van het aanbieden van flitskredieten aan consumenten in Nederland. Flitskredieten zijn kortlopende leningen van geringe omvang die aan consumenten worden verstrekt tegen zeer hoge kosten. Die kosten kunnen bijvoorbeeld rente en ‘leenkosten’ omvatten.
22 jul 2019 Nieuws

Regeling aanpak flitskrediet

De Regeling aanpak flitskrediet voorziet er in dat financiële ondernemingen met vestiging in een andere lidstaat die via internet consumptief krediet aanbieden aan consumenten in Nederland, geen hogere kredietvergoeding in rekening mogen brengen dan is toegestaan op grond van het Besluit kredietvergoeding (de wettelijke rente verhoogd met 12 procentpunten). Via een internetconsultatie kan men reageren op het voorstel.
13 mei 2019 Nieuws

AFM Wetgevingsbrief 2019

In de Verzamelbrief Pensioenonderwerpen wordt onder andere een terugkoppeling gegeven over het vervolg van de evaluatie van het nieuwe Financieel Toetsingskader (nFTK). Ook pleit de AFM voor een aanpassing van de Wft.
17 jan 2019 Nieuws

Regels tegengaan overkreditering bij creditcard zonder gespreid betalen faciliteit van toepassing?

In de kern ziet de klacht van Consument op de schending van de zorgplicht van aanbieder en overkreditering bij de creditcardovereenkomst. De creditcard van Consument beschikte niet over een zogeheten ‘Gespreid Betalen Faciliteit’.
24 okt 2018 Nieuws

Kamervragen over flitskredieten

Minister Hoekstra gaf antwoorden op Kamervragen over flitskredieten voor ondernemers die worden aangeboden tegen woekerrentes.
24 jul 2018 Nieuws

Kosten garantie bij flitskrediet

Een flitskredietaanbieder gaf een keuze tussen een persoonlijke garantstellen en commerciele garantstelling (met kosten). Volgens de rechter vallen deze kosten van garantie onder de kredietvergoeding. De overeenkomst is nietig verklaard.
Getoond 1 tot 10 van 19. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.