Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
15 jun 2022 Nieuws

Openbaarmaking stukken kabinetsformatie zijtafel wonen

Diverse stukken die tijdens de kabinetsformatie vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de zijtafel Wonen zijn gestuurd in antwoord op vragen die door de zijtafel zijn gesteld, zijn gepubliceerd.
8 jun 2022 Nieuws

Wetsvoorstel vervangen van het box 2-tarief

Dit wetsvoorstel richt zich specifiek op de regelingen die belastingarbitrage via box 2 in de inkomstenbelasting faciliteren. In box 2 worden inkomsten uit aanmerkelijk belang belast. Een aanmerkelijk belang (ab) is een belang van een bepaalde omvang in een onderneming; voor box 2 gaat het om een belang van minimaal 5%.
19 mei 2020 Nieuws

Bouwstenen voor toekomstig belastingstelsel gepresenteerd

Hoe kunnen we ons belastingstelsel beter en toekomstbestendig maken? Het ministerie van Financiën heeft hier samen met andere departementen onderzoek naar gedaan en bouwstenen voor opgesteld.
2 jan 2020 Nieuws

Wijziging Uitvoeringsbesluit inkomstenbelasting 2001

In dit eindejaarsbesluit is een aantal wijzigingen opgenomen van de Algemene douanewet, enkele uitvoeringsbesluiten op het terrein van de directe belastingen, de indirecte belastingen, het formele recht en het internationale belastingrecht en een eerder wijzigingsbesluit.
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: Box 3 spaargeld of in BV beleggen

Rekenmodel - alleen voor abonnees
Met de huidige lage rentestanden op spaarrekeningen en de bijbehorende te betalen vermogensrendementsheffing (boven het heffingsvrije vermogen) komt men vaak negatief uit. Bereken wat de netto aanwas is bij een gelijk rendement (identiek beleggingsprofiel) in box 3 of in box 2.
23 mrt 2016 Nieuws

Kamervragen 'boxhoppen' met vermogen

Staatssecretaris geeft antwoord op Kamervragen "Fiscale trucs voor vermogenden" waarbij vermogenden mogelijk hun belastingafdracht kunnen verlagen door spaargeld te `verhuizen’ van box 3 naar een bv waarbij voordelen in box 2 vallen.
24 sep 2014 Nieuws

Antwoorden op Kamervragen Miljoenennota 2015

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over de Miljoenennota 2015 gestuurd. Daarnaast zijn de antwoorden op Kamervragen omtrent de Macro Economische Verkenning 2015 bijgevoegd. Uit de circa 150 vragen en antwoorden is door de redactie van Fintool een selectie gemaakt.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.