Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 sep 2019 Nieuws

Heeft bank een transactiemonitoringsverplichting?

De Commissie merkt op dat in haar Reglement is bepaald dat een kredietnemer van een zakelijk krediet (zakelijke creditcard) geen Consument is. Klachten over die kredieten kan de Commissie derhalve niet behandelen.
10 jul 2019 Nieuws

Kamervragen ‘bitcoin-advertenties’

Minister F. Grapperhaus heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over het bericht ‘Veel schade door ‘bitcoin-advertenties’ met nepuitspraken BN’ers’.
25 jan 2019 Nieuws

Kifid: bank niet aansprakelijk voor niet doorgevoerde aankoop bitcoins

Belanghebbende verstrekt in november 2014 in verband met het voornemen om 10 bitcoins (toenmalige koers €339 per bitcoin) aan te kopen via internetbankieren opdracht aan de Bank om een bedrag naar de bitcoin-handelaar over te maken. Na een vergeefse poging om Belanghebbende per telefoon te bereiken blokkeert de Bank de betaalrekening.
21 jan 2019 Nieuws

AFM en DNB pleiten voor cryptoregulering op internationaal niveau

Er moet een nationaal vergunningsstelsel voor crypto-omwisselplatforms en aanbieders van cryptobewaarportemonnees komen. Hiermee kunnen witwassen en terrorismefinanciering effectiever worden tegengaan. Aanpassingen van de Europese regels voor ondernemingsfinanciering zijn nodig om kleinschalige ondernemingsfinanciering via blockchaintechnologie ruimte te bieden. Het internationale karakter van crypto’s vergt internationale afstemming om Nederlandse consumenten effectief tegen de grootste risico’s te beschermen.

Dat stellen AFM en DNB in een gezamenlijk advies, dat de minister van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
27 jul 2018 Nieuws

AFM onderzoek investeringen in crypto's

Nederlanders gaan over het algemeen beheerst om met crypto’s en ICO’s (Initial Coin Offerings). Slechts 1% van de investeerders komt daadwerkelijk in de problemen bij een koersval. Dat blijkt uit nieuw AFM-onderzoek onder 885 cryptobezitters, waarin zij voor het eerst naar hun achtergrond en beweegredenen zijn gevraagd.
30 mei 2018 Nieuws

Fiscale aspecten van cryptovaluta

Staatssecretaris M. Snel heeft antwoorden gegeven op de vragen van de vaste commissie van Financiën aan de staatssecretaris van Financiën over de fiscale behandeling van cryptovaluta.
29 mei 2018 Nieuws

CPB Risicorapportage Financiële Markten 2018

Het CPB heeft een publicatie 'Risicorapportage Financiële Markten' beschikbaar gesteld. De rapportage bestaat uit drie delen en bevat naast de belangrijkste risico’s voor de financiële stabiliteit, informatie over cryptovaluta en de bankenunie.
9 mrt 2018 Nieuws

Achtergrond en overige informatie over cryptovaluta

Minister Hoekstra schrijft dat cryptovaluta nog een nieuw verschijnsel zijn, waarop het huidige toezicht en regelgevend kader nog onvoldoende zijn toegerust.
13 nov 2017 Nieuws

AFM waarschuwt voor grote risico’s bij ICO

De AFM waarschuwt voor grote risico’s bij Initial Coin Offerings (ICO’s). Deze uitgifte van digitale tokens om vooral start ups te financieren is momenteel kwetsbaar voor misleiding, oplichting en manipulatie.
6 sep 2017 Nieuws

Kamervragen over cryptocurrencies als bitcoin en ether

Minister Dijsselbloem heeft antwoorden op Kamervragen gegeven over het bericht “AFM waarschuwt voor cryptocurrencies als bitcoin en ether”.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.