Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 apr 2024 Nieuws

Waarschuwingsregister zorgfraude (internetconsultatie)

De Uitvoeringsregeling Waarschuwingsregister zorgfraude bevat nadere regels over het Waarschuwingsregister zorgfraude. In de bijlage van de uitvoeringsregeling staat het protocol. De zorgverzekeraars en gemeenten moeten dit protocol volgen bij het gebruik van het Waarschuwingsregister zorgfraude.
10 apr 2024 Nieuws

Verzamelwet SZW 2025 (internetconsultatie)

De Verzamelwet SZW 2025 betreft wetstechnische en/of redactionele onvolkomenheden.
10 apr 2024 Nieuws

Internetconsultatie aanpassing splitsingsvrijstelling gestart

Ondernemingen kunnen bij een splitsing gebruik maken van de splitsingsvrijstelling. Zij betalen dan geen overdrachtsbelasting over onroerende zaken zoals bedrijfsterreinen en panden als die via een splitsing worden verkregen.
5 apr 2024 Nieuws

Wijziging Uitvoeringsbesluit kostenverrekening en gegevensuitwisseling Wet WOZ (internetconsultatie)

Met dit conceptwijzigingsbesluit wordt het toevoegen van twee grondslagen aan het Uitvoeringsbesluit kostenverrekening en gegevensuitwisseling Wet waardering onroerende zaken voorbereid. Voor twee situaties wordt voor bestuursorganen toegang tot gegevens in de Landelijke Voorziening WOZ mogelijk gemaakt.
5 apr 2024 Nieuws

Aanpassing voorwaarden kavelruilvrijstelling (internetconsultatie)

In de praktijk is het onbedoeld mogelijk geworden om gebruik te maken van de vrijstelling van overdrachtsbelasting voor kavelruil wanneer met een kavelruil de voor de vrijstelling relevante doelen niet worden gerealiseerd maar die kavelruil louter strekt tot het verkrijgen van fiscaal voordeel.
8 mrt 2024 Nieuws

Modernisering van het concurrentiebeding (internetconsultatie)

Het kabinet stelt met dit wetsvoorstel een aantal aanscherpingen voor van de regels omtrent het concurrentiebeding, zoals geregeld in artikel 653 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Het concurrentiebeding verbiedt een werknemer om na het einde van zijn arbeidsovereenkomst soortgelijke werkzaamheden uit te oefenen bij een ander bedrijf of als ondernemer.
6 mrt 2024 Nieuws

Internetconsultatie btw-herzieningstermijn op diensten aan onroerende zaken

Onder de huidige btw-regelgeving is het mogelijk om door middel van een zogenoemde “short stay structuur” belasting te besparen. Door bijvoorbeeld woningen na een grote verbouwing voor korte tijd btw-belast te verhuren, mag een ondernemer de btw op deze verbouwing aftrekken.
1 mrt 2024 Nieuws

Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft voor het examenjaar 2024

In de Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft is geregeld welke eindtermen en toetstermen er gelden voor de verschillende Wft-examens.
12 feb 2024 Nieuws

Wet proactieve dienstverlening SZW (internetconsultatie)

Met dit wetsvoorstel kunnen UWV, de SVB en gemeenten proactieve dienstverlening inzetten. Dit betekent dat zij mogen onderzoeken wie waarschijnlijk recht heeft op een uitkering of een andere ondersteunende voorziening, maar deze niet gebruikt.
31 jan 2024 Nieuws

Wijziging Besluit bouwwerken leefomgeving (internetconsultatie)

In dit besluit zijn enkele wijzigingen in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) aangebracht die betrekking hebben op de milieuprestatie-eis voor gebouwen. Het gaat hier met name om een verdere aanscherping van de milieuprestatie-eis voor woonfuncties en kantoorfuncties en de introductie van een milieuprestatie-eis voor een aantal andere gebruiksfuncties.
Getoond 1 tot 10 van 280. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.